17 Μαΐου 2017

Το προαναχωρησιακό κέντρο εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο


Για την δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων και μεταναστών στη Χίο καλείται να αποφανθεί – μεταξύ άλλων – το δημοτικό συμβούλιο Χίου, στην κατεπείγουσα συνεδρίασή τους, στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Μαΐου 2017.

Στο συμβούλιο θα συζητηθεί το πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, στο οποίο επί της ουσίας περίοπτη θέση καταλαμβάνει η αναγκαιότητα για την δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου.



Δεν έχει γίνει γνωστό αν προτείνεται συγκεκριμένη θέση για το κέντρο, αν και κατά πάσα πιθανότητα αυτό επαφίεται στην κυβέρνηση, στην οποία θα επιχειρηθεί να μεταφερθεί και η συνολική ευθύνη, τόσο για την δύσκολη κατάσταση του προσφυγικού στη Χίο, όσο και για την λήψη συγκεκριμένης απόφασης για το προαναχωρησιακό.

Η παράταξη της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι έχει πεισθεί – με ελάχιστες πιθανόν εξαιρέσεις – για την αναγκαιότητα δημιουργίας του προαναχωρησιακού, επομένως θα ψηφίσει θετικά, ενώ συγκεχυμένη εξακολουθεί να είναι η εικόνα για τον συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», όπου φαίνεται ότι μάλλον θα μοιραστούν οι θετικές και αρνητικές ψήφοι.

Αρνητική θα είναι η θέση της Χιακής Συμπολιτείας, η οποία – άλλωστε – δεν μετέχει στην διαπαραταξιακή επιτροπή, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα κινείται και η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέθεσε στην επιτροπή ξεχωριστό πόρισμα.
astraparis.