26 Μαΐου 2017

Όχι σε στημένες συσκέψεις νομιμοποίησης του ΠΡΟΚΕΚΑ αναφέρει η Χιακή Συμπολιτεία



Την άρνησή της για συμμετοχή στη σύσκεψη αναφορικά με την τύχη του Προαναχωρησιακού Κέντρου στη Χίο εκφράζει η Χιακή Συμπολιτεία με δήλωσή- ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

"Η κυβέρνηση έχει απομονωθεί. Η δημοτική αρχή, η οποία συμμετέχει στο επικίνδυνο παιχνίδι της κυβέρνησης, χρεώνεται μια καθοριστική πολιτική ευθύνη. Προσπάθησαν να  εμφανίσουν μια εικόνα συναίνεσης με μια διαπαραταξιακή που δεν έβγαλε πουθενά, όπως ορθά προβλέψαμε και δεν συμμετείχαμε. Προσπάθησαν να παρουσιάζουν ένα κατεξοχήν πολιτικό θέμα, το προσφυγικό, ως θέμα της αστυνομίας. Για να κρύψουν τις τρομακτικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης.



Η κοινωνία της Χίου έχει τοποθετηθεί μαζικά υπέρ του όχι στο στίγμα από μια παράνομη κι ανήθικη φυλακή (ΠΡΟΚΕΚΑ) που θα είναι μαύρη τρύπα για τα δικαιώματα των προσφύγων και ανεξίτηλο στίγμα για την κοινωνία του νησιού, την ταυτότητά της και την οικονομία της. Η δημοτική αρχή συνεχίζει σε μια πολιτική που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.  Αποδεχόμενη κυβερνητικά τελεσίγραφα αντί να πρωτοστατεί στην απόρριψή τους.

Συγκαλεί σήμερα μια σύσκεψη με την οποία προσπαθεί να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση παρουσιάζοντας τη δημιουργία της φυλακής του αίσχους ως μονόδρομο.  Δεν θα συμμετέχουμε προφανώς στη σύσκεψη αυτή".
politischios.