24 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε η πιστοποίηση των ξενοδοχείων από το ΞΕΕ


Ξεκίνησε η διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξης των καταλυμάτων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και μάλιστα σήμερα ο πρόεδρός του Γιώργος Τσακίρης, απένειμε τα πρώτα σήματα.

Ο κ. Τσακίρης, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της μελέτης του ΙΤΕΠ για τα ελληνικά ξενοδοχεία, ανέφερε ότι η ποιότητα των ελληνικών ξενοδοχείων αποτελεί το ανάχωμα στο διεθνή ανταγωνισμό και στον εγχώριο αθέμιτο ανταγωνισμό.
«Παρακαταθήκη για τη διασφάλιση της ποιότητας στις νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις φιλοξενίας της χώρας αποτελεί η διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξης των καταλυμάτων από το Ξ.Ε.Ε.», επισήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσακίρης παρουσίασε και τις πινακίδες με το νέο σήμα πιστοποίησης της κατάταξης των καταλυμάτων  σε κατηγορίες αστεριών και κλειδιών. Οι νέες πινακίδες  θα δίνονται στα πιστοποιημένα καταλύματα, σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή.

 Τέλος παραδόθηκαν συμβολικά από το Ξ.Ε.Ε. στα έξι καταλύματα που πρώτα από όλα έλαβαν με την ενεργοποίηση της νέας διαδικασίας κατάταξης, το πιστοποιητικό κατάταξης. Συγκεκριμένα  παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε., 3 πινακίδες με αστέρια σε ισάριθμους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και 3 πινακίδες με κλειδιά σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων.

 money-tourism.gr