2 Μαΐου 2017

Δελτίο τύπου σχετικά με το ταξίδι στην Τουρκία αποτέλεσμα............................


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥΣάμος,                                         19/04/2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Προοπτική συνεργασίας σε θέματα τουρισμού μεταξύ των δύο Δήμων, Σάμου και Κουσάντασι, διεφάνη μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στο Κουσάντασι της Τουρκίας στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου με την συμμετοχή  11 αδελφοποιημένων πόλεων και δήμων.
          Στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος με τον Δήμαρχο του Κουσάντασι Ozer  Kayali, έγινε εκτενής αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα οι επιπτώσεις του οποίου πλήττουν τον τουρισμό.
          Εκτός από τους Δημάρχους της Τουρκίας και της Σάμου στην συνάντηση παραβρέθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για το μεταναστευτικό, Δήμαρχοι από την Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, την  Μάλτα, το  Λίβανο,  την Σικελία και τη Βουλγαρία.
          Λίγο πριν την συνάντηση με τον Δήμαρχο του Κουσάντασι, προηγήθηκε επίσκεψη στον κυβερνήτη.
          Αμέσως μετά την σύσκεψη, ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των Δημάρχων όπου ο Δήμαρχος Σάμου δώρισε στον Δήμαρχο του Κουσάνατσι τη δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα.
          Η αποστολή περιελάμβανε τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τους Αντιδημάρχους Παρασκευά Παπαγεωργίου και Βασίλη Βαλκαμλή, την πρόεδρο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Σουλτάνα-Άννη Ανδρεάδη, τους δημοτικούς συμβούλους,  Βογιατζή Κωνσταντίνο, και Τσερέ-Πυργιώτη Ζωή, τους Προέδρους και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Βογιατζή Δημήτριο, Βαρούμα Νικόλαο, Βλαχοπούλου Τριανταφυλλιώ, Σταμούλη Ανεζινιώ και Καπνιά Στέλλα, τον Πρόεδρο και το Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Σάμου, Ελισσαίο Μαυρατζώτη και Γιάννη Καπνιά. Από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου παραβρέθηκε ο κος Δημήτρης Κωλλέτης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβάσου, η κα Ευγενία Θέμις και από τον Σύλλογο Εστίασης Σάμου, ο κος Μιχάλης Μωραΐτης.
Εκ του Δήμου Σάμου