10 Μαΐου 2017

Αντίθετες ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στην υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, τεσσάρων ετών, στο νηπαγωγείο


Ανεφάρμοστη θεωρούν ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας τεσσάρων ετών, στο νηπιαγωγείο. Επίσης, θεωρούν ότι θα συρρικνώσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι τα προεδρεία της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ενώ θα απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.



Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, η εισήγησή του θα είναι να συνταχθεί η Ένωση μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση κατά της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης. «Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή απαιτεί και υποδομές και προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελληνικών οικογενειών. Πρόκειται για μία εξαγγελία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ας πάψει επιτέλους η κυβέρνηση να πετάει πυροτεχνήματα στον αέρα. Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα. ΟΤΑ, εργαζόμενοι και πολίτες θα αντισταθούμε », σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση κατέθεσαν την αγωνία τους για τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μία απόφαση που βάζει «ταφόπλακα» στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Τέλος, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως τα αυξημένα προβλήματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, απαιτούν κοινό βηματισμό της ΚΕΔΕ με τους εργαζόμενους, με στόχο τη βέλτιστη προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

matrix24.gr