26 Μαΐου 2017

Σύλληψη ημεδαπών στην Σάμο

Τρεις (03) ημεδαποί, ηλικίας  37, 38 και 59 ετών, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου και του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών για παράνομη αλιευτική νυχτερινή αλιεία και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της κλοπής, της εξύβρισης, καθώς και της αντίστασης και της απείθειας κατά της Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν στην παραλία “ΛΕΠΡΟΚΟΜΕΙΟΥ” Καρλοβασίου ν. Σάμου να επιστρέφουν με το σκάφος “Άγιος Νικόλαος” Λ.Κ. 654 ιδιοκτησίας άλλου προσώπου, από παράνομη αλιευτική νυχτερινή δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, ο ανωτέρω 59χρονος κατηγορείται για κλοπή και εξύβριση, ενώ ο 38χρονος και ο 37χρονος για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία των συλληφθέντων καθώς και δεκαεννιά κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (19,500 κ.)  ιχθύων διαφόρων ειδών και χταπόδια συνολικού βάρους ενός κιλού και εννιακοσίων γραμμαρίων (1,900 κ.) τα οποία διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.