5 Απριλίου 2017

ΣΕ .."ΕΞΑΡΣΗ" ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !! ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ.. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΑΤ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ !!!!Επεισόδια μικρής έκτασης είχαμε το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας, όταν 150 περίπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις απελάσεις ομοεθνών τους και ζητούσαν με συνθήματα και πλακάτ τον απεγκλωβισμό τους από την Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσής τους, κάποιοι θερμόαιμοι άρχισαν να κάνουν ζημιές στους χώρους του Hot Spot, με αποτέλεσμα να γίνει άμεση επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ, για να επιβάλλουν την τάξη.


Μερικοί από τους μετανάστες συνέχιζαν να κάνουν ζημιές και άρχισαν να πετροβολούν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας αστυνομικός, ευτυχώς ελαφρά.

Αυτή την ώρα στο Κέντρο της Μόριας επικρατεί ηρεμία.

Φαίνεται όμως ότι έχει ξεκινήσει μια περίοδο έντονων αντιδράσεων από πλευράς των μεταναστών οι οποίοι πλέον θέλουν να φύγουν από την Λέσβο αλλά από την άλλη φοβούνται και την απέλαση στη Τουρκία..


Χθες έκαναν ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου μπροστά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μετανάστες από τη Μόρια αλλά και από άλλες δομές διαμαρτυρήθηκαν για τις απελάσεις στην Τουρκία αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης της Μόριας.

Κρατώντας στα χέρια τους αυτοσχέδια πλακάτ που έγραφαν «στοπ στις απελάσεις , ελευθερία» πραγματοποίησαν για μισή ώρα καθιστική διαμαρτυρία κόβοντας την κυκλοφορία των οχημάτων, ζητώντας να μην επιστρέψουν στην Τουρκία.
lesvosvoice