23 Απριλίου 2017

Κρουζιέρα στα ελληνικά νησιά για τους πρώτους 250 κινέζους τουρίστες


«Θέλουμε να σας κάνουμε να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κάπτεν Φου Τσενγκιου το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα από τα σαλόνια του πλοίου «Celestyal Olympia», καλωσορίζοντας τους περίπου 250 συμπατριώτες του που ταξίδεψαν από την Σανγκάη και οι οποίοι αποτελούν το πρώτο γκρουπ κινέζων τουριστών που θα κάνει κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που σας καλωσορίζουμε στο λιμάνι… Η κρουαζιέρα έχει γίνει πολύ σημαντική, είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος τουρισμού. Αυτή τη στιγμή στη Κίνα οι κινέζοι μπορούν να πάνε με κρουαζιερόπλοια προς τη Κορέα και την Ιαπωνία και σιγά σιγά οι κινέζοι τουρίστες έρχονται προς την Ευρώπη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που διαθέτει «πλούσιους» τουριστικούς τόπους, μοναδική φύση και πολιτιστική κληρονομιά. Είσαστε από τους πρώτους από τους 2000 τουρίστες που θα έρθουν εδώ στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια έχει γίνει μόδα στην Κίνα. Τώρα οι κινέζοι γνωρίζουν όλο και περισσότερο την Ελλάδα που έχει γίνει πόλος έλξης χιλιάδων κινέζων τουριστών. Η επίσκεψη σας είναι μια αρχή. Για την ενίσχυση της αγοράς αυτής η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από την Κίνα προς την Αθήνα από το φθινόπωρο όπου ενώ η Cosco Shipping έχει υπογράψει συμφωνία με τις κινεζικές ανατολικές αερογραμμές (China Eastern Airlines) που είναι η 3η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κίνα και σε λίγες ημέρες θα έρθει πολύ σημαντική αντιπροσωπεία από το Δήμο Σανγκάης για να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την ελληνική πλευρά και όλα αυτά θα προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και να έρθουν περισσότεροι κινέζοι στην Ελλάδα. Θέλουμε να γίνουμε εμείς να γίνουμε μια γέφυρα και να καλωσορίσουμε ακόμα περισσότερους κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα και να απολαύσουν το ταξίδι της κρουαζιέρας. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση, να προσφέρουμε καλύτερη υπηρεσία ώστε να «αγκαλιάσουμε» τουρίστες από την Κίνα και από κάθε μέρος του κόσμου και να τους δώσουμε την αίσθηση ότι είναι σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.»
Λίγο μετά την τελετή το πλοίο αναχώρησε με προορισμό τη Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο, την Πάτμο, το Ηράκλειο Κρήτης, την Σαντορίνη και θα επιστρέψει στον Πειραιά. Περίπου 2000 Κινέζοι τουρίστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο το «Celestyal Olympia» προκειμένου να κάνουν το ίδιο ταξίδι.
Τους κινέζους τουρίστες καλωσόρισε από την πλευρά του και ο διευθύνων σύμβουλος της «Celestyal Cruises» κ. Κυριάκος Αναστασιάδης ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να ευχαριστηθούν την ελληνική φιλοξενία διότι θα γευτούν την ελληνική κουζίνα και θα δουν τις ομορφιές της Ελλάδα. Και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι από τις δικές σας εμπειρίες και τις εντυπώσεις σας από το ταξίδι θα μπορέσουμε να μάθουμε και να φέρουμε όλο και περισσότερους κινέζους στην όμορφη μας Ελλάδα.»
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που έχουμε κινέζους επιβάτες σε ελληνική κρουαζιέρα. Είναι ένα γκρουπ 250 επιβατών και φέτος προβλέπουμε να έχουμε πάνω από 2000. Ο στόχος μας σαν εταιρεία είναι μέχρι το 2021 να έχουμε 50.000 κινέζους. Είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για κρουαζιέρα, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα στην κρουαζιέρα και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα εξαιρετικό προϊόν στους κινέζους γιατί ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους και αυτά που ζητάνε από μια κρουαζιέρα. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν κινέζοι επιβάτες σε κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Κινέζοι επιβάτες που κάνουν κρουαζιέρα σε άλλα σημεία της Ευρώπης υπάρχουν αλλά σε ελληνική κρουαζιέρα καθαρά για ελληνικά νησιά είναι το πρώτο γκρουπ στην ιστορία της ελληνικής κρουαζιέρας. Οπότε για εμάς είναι πολύ μεγάλο βήμα και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να αναπτυχθεί πάρα πολύ γρήγορα γιατί όπως είπα η Ελλάδα ακριβώς αυτό που ζητάνε οι κινέζοι και κυρίως το προϊόν της Celestyal που είναι κρουαζιέρες 3 και 4 ημερών που οι κινέζοι θέλουν να κάνουν κρουαζιέρες μικρής διάρκειας και να βλέπουν πάρα πολλούς προορισμούς.»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διοίκηση του ΟΛΠ επέδωσε τιμητική πλακετά στην εταιρεία Celestyal Cruises, για την συνεισφορά της, στην ανάπτυξη του home porting, από το λιμάνι του Πειραιά.
Σε ανακοίνωση του ο ΟΛΠ σημειώνει ότι «πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική στη προσπάθεια που καταβάλλει η νέα διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. για το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, στόχος που υποστηρίζεται και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του home porting και την ενίσχυση του λιμένος Πειραιά στη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας.»

Και επισημαίνει ότι «η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. επέδωσε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας για τη συνολική συνεισφορά της στην ανάπτυξη του home porting αφού έχει διακινήσει πάνω από 650.000 επιβάτες την τελευταία 5ετια…Η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών κρουαζιέρας, ώστε να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του λιμένος Πειραιά».

Παράγοντες της αγοράς κρουαζιέρας έχουν επισημάνει ότι η ανάπτυξη των κινεζοελληνικών σχέσεων αλλά και η επιτυχής διαχείριση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά έχει καταστήσει τη χώρα μας αναπτυσσόμενο προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες.

Η Σαντορίνη είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός για τους Κινέζους νιόπαντρους, ενώ η Κρήτη έγινε πασίγνωστη μετά τον απεγκλωβισμό Κινέζων από τη Λιβύη το 2011.

ΒΗΜΑ