29 Μαρτίου 2017

Τσίπρας για Παπαντωνίου: Αν πει ότι τα χρήματα πήγαν με μαύρες σακούλες στο κόμμα η διερεύνηση σταματά


«Θα τις ξεκουκουλώσουμε τις υποθέσεις»

«Ανοησίες ότι αποφασίζουμε την εξεταστική για λόγους εντυπωσιασμού» είπε ο πρωθυπουργός - Κατηγόρησε Κυριάκο και Φώφη επειδή δεν βρίσκονταν στη Βουλή

Υπονοούμενα για διασύνδεση της υπόθεσης των εξοπλιστικών που υπογράφηκαν από τον Γιάννο Παπαντωνίου με «μίζες» που σχετίζονται με την υπόθεση του χρηματιστήριου άφησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας παράλληλα την κατάθεση εντός της ερχόμενης εβδομάδας νέας πρότασης για εξέταση των προμηθειών στον τομέα της Υγείας.



Επίσης, ο πρωθυπουργός επέκρινε τόσο τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την σημερινή συζήτηση όσο και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ενώ έσπευσε να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ενόψει της δικαστικής διερεύνησης για απόπειρα αλλοίωσης του διαγωνισμού διορισμών ιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
«Μπορεί να βάζει κανείς στην ίδια ζυγαριά τις μίζες στα εξοπλιστικά και τον έλεγχο που εμείς επιδιώκουμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ;
Οι τοποθετήσεις που κάνετε μας βοηθάνε. Είναι αυτό που λενε στο ποδόσφαιρο «πάρε βάλε». Εχετε μεγάλη βιασύνη τώρα τελευταία. Ζητάτε εκλογές μην τυχόν και μια σειρά υποθέσεων πάρουν θέση για να βγουν στο φως» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να επισημάνει σε άλλο σημείο: «Όσο έχουμε εμείς την πλειοψηφία σε αυτή την βουλή και θα την έχουμε για πολλά χρόνια δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα κάτω. Ολες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φθάσουν μέχρι τέλους. Η μάχη για την διαφάνεια δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις».