22 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ.. ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!


Το 63% των Ελλήνων πιστεύει η χώρα έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς εξαιτίας της μετανάστευσης

Ως μία απειλή αντιλαμβάνονται έξι στους δέκα Έλληνες την παρουσία μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, όπως απορρέει από την έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ).

Ειδικότερα, το 65% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι οι μετανάστες κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία, το 59% ότι τους παίρνουν τις δουλειές, ενώ το 59% σημειώνει ότι κάνουν μεγαλύτερη χρήση των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας από όσο συνεισφέρουν σε επίπεδο φόρων.
Την ίδια στιγμή, το 63% των Ελλήνων πιστεύει η χώρα έχει γίνει χειρότερο μέρος για να ζει κανείς εξαιτίας της μετανάστευσης, ενώ το 57% τονίζει ότι η πολιτιστική ζωή υποβαθμίζεται λόγω των μεταναστών, αντί να εμπλουτίζεται.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα της δημοσκόπησης, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εκτιμά η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι γενναιόδωρη στην απόδοση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε όσους το ζητάνε, ενώ το 44,4% πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα με το πρόσφατο κύμα λίγο ή πολύ καλύτερα σε σχέση με τους γηγενείς, το 29,2% ότι τους αντιμετωπίζει το ίδιο και το 26,5% λίγο ή πολύ χειρότερα.

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η στάση των Ελλήνων απέναντι στους μουσουλμάνους, καθώς το 40% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα, ενώ άλλοι τέσσερις στους δέκα ότι θα πρέπει να έχουμε πολύ λίγους.

Άλλωστε, και στην πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο 2017 μήνα το Βρετανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «Chatham House», οι Έλληνες ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 58% ότι η μετανάστευση από τις μουσουλμανικές χώρες θα έπρεπε να σταματήσει.

Η έρευνα διεξήχθη με τη διαδικασία των συνεντεύξεων σε 505 μετανάστες και 827 Έλληνες, ηλικίας 15 ετών και άνω, που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Lesvos Voice: Τα αποτελέσματα που "βγάζει" η παραπάνω έρευνα του ΕΚΚΕ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα..

Αν δε γινόταν μια παρόμοια έρευνα στη Λέσβο ή γενικά στα νησιά τότε τα νούμερα θα είχαν ακόμα πιο πολύ ..ενδιαφέρων !!!

Όλα αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα μιας "ανόητης" μεταναστευτικής πολιτικής και μιας στοχοποίησης που έγινε σε όσους τολμούσαν να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη..

Τώρα τι θα βγουν να πουν ότι το 57% των Ελλήνων είναι ρατσιστές και το υπόλοιπο 25% κοντεύει να γίνει ;;
Lesvos Voice: