15 Μαρτίου 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και παρουσία της Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του Οργανισμού καθηγητή Ευθύμη Λέκκα  πραγματοποποιήθηκε  στο νησί της Σάμου σήμερα Τετάρτη 15/03/2017 (10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.)η  επιχειρησιακή άσκηση πεδίου για σεισμό ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ 2017.



Άσκηση τέτοιου  είδους πραγματοποιείται πρώτη φορά στην ΠΕΣάμου σε συνέχεια της άσκησης σεισμού επί χάρτου που έλαβε χώρα στην έδρα της ΠΕ Σάμου το 2015.  Στην άσκηση θα λάβουν μέρος όλοι οι από τα σχέδια εμπλεκόμενοι  Δημόσιοι, Αυτοδιοικητικοίκαι Εθελοντικοί  φορείς του νησιού μας με διάθεση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων:  η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Σάμου, η 79 ΑΔΤΕ, η ΕΛ.ΑΣ, η Π.Υ. Σάμου, το ΛΣ-ΕΛΑΚ, το ΕΚΑΒ , το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, η ΔΕΔΗΕ, η ΥΠΑ  και εθελοντικές διασωστικές ομάδες της Σάμου και της Ικαρίας

.Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ασκηθούν οι  συνεργαζόμενοι φορείς  στην υλοποίηση των σχεδίων σε περίπτωση σεισμού, να εντοπισθούν και να θεραπευθούν στο μέτρο του δυνατού οι αδυναμίες του συστήματος Πολιτικής Προστασίας και να ενημερωθούν οι κάτοικοι των νησιών μας.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ