18 Φεβρουαρίου 2017

Προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης στην Κω- Ενημέρωση από τους αρμοδίους και στο βάθος... προσφυγή στη δικαιοσύνη



Δείτε παρακάτω στο βίντεο ολόκληρη τη συζήτηση, στην αποψινή (17/2) συνάντηση στο Δημαρχείο με τους φορείς, σχετικά με το προαναχωρησιακό κέντρο μεταναστών στην Κω.
Η πρόταση του Δημάρχου Κω είναι να αντισταθούν οι Κώοι με τους εξής τρόπους:
  • Να μην προσφέρει κανείς εργασία ή υλικά για την κατασκευή του κέντρου.
  • Να μην συμμετέχει κανείς έμμεσα ή άμεσα στην κατασκευή και στη λειτουργία του.
  • Να μην διευκολύνει με κανέναν τρόπο όσους θέλουν να μετατρέψουν την Κω σε αποθήκη ανθρώπων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην κατασκευή αυτών των δομών αλλά και σε πολλά άλλα που συνδέονται με αυτή την εικόνα.
Κάποιοι φορείς ζήτησαν πρώτα να ενημερωθούν από τους αρμοδίους για τη σημασία τού προαναχωρησιακού κέντρου στην Κω, ενώ άλλοι ζήτησαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ακολουθώντας το παράδειγμα φορέων και κατοίκων στη Χίο.
Τελικά, εξελίξεις αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, αφού ενημερωθούν φορείς και σωματεία από την κ. Τσιριγώτη και στελέχη της κυβέρνησης, οι οποίοι θα βρίσκονται στην Κω την Τρίτη για μια ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Kos Junior suite Hotel.
Η ημερίδα, πάντως, σύμφωνα με την πρόσκληση δεν αφορά στο προαναχωρησιακό κέντρο αλλά στη διαδικασία επιστροφής και την ομαλή ένταξη μεταναστών - προσφύγων.

kosnews24.gr