3 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: Ζητά να φύγουν από την Κω στα στρατεύματα και προκαλεί!


Η Τουρκία επαναλαμβάνει τους παράλογους ισχυρισμούς της περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, με αφορμή το αποκλειστικό δημοσίευμα του ArmyNow.Net


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Θα μας τρελάνει το τουρκικό ΥΠΕΞ! Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτύογλου, με δήλωσή του κατηγορεί την Ελλάδα πως έστειλε αλεξιπτωτιστές, στο πλαίσιο άσκησης, στην Κω και υποστηρίζει πως έτσι η Αθήνα παραβιάζει τη Συνθήκη του Παρισιού.

Συνοδεύει δε τους ισχυρισμούς του με το δημοσίευμα του ArmyNow.net, που έδειχνε εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) στην Κω, την ημέρα που οι Τούρκοι παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο στα Ίμια.
«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, αυτή η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει ο Μουφτύογλου και καλεί την Ελλάδα να μην… προκαλεί!

Το δημοσίευμα του ArmyNow.Net φιλοξενείται από χθες σε όλα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, με σχόλια ανάλογα του Τούρκου αξιωματούχου. Λίγη ώρα μετά τις πρώτες δημοσιεύσεις από μεγάλες τουρκικές ιστοσελίδες, το ArmyNow.Net δέχθηκε σφοδρή επίθεση από χάκερς, η οποία συνεχίστηκε μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας για περίπου 6 ώρες.