12 Ιανουαρίου 2017

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τους πρόσφυγες από ΚΚΕ


Ευθύνη στην κυβέρνηση για το ότι μικρά παιδιά ξεπαγιάζουν σε σκηνές ή ακόμα και κοντέινερς ή στεγασμένους χώρους που δεν διαθέτουν θέρμανση, είτε δεν λειτουργεί η θέρμανση, επιρρίπτει το ΚΚΕ, ο βουλευτής του οποίου Χρ. Κατσώτης κατάθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, "αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων ότι,  "βολέψαμε" από τους 10.000, τους 9.000 και οι 1.000 να αφήνονται στο έλεος του χιονιά και του ψύχους". Και τονίζει ότι παρά τις έγκαιρες και συνεχείς παρεμβάσεις του Κόμματός μας και των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προστασίας των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, ο πρόσφατος χιονιάς έφερε στην επιφάνεια, τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης στα hotspots της Μόριας Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, αλλά και στους καταυλισμούς της Μαλακάσας και αλλού.
Ο βουλευτής επισημαίνει ακόμα ότι η  κυβέρνηση - και όλοι όσοι υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας - φέρει ακέραια την ευθύνη για το διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, κάτω από άθλιες συνθήκες, με σχεδιασμούς για χειροτέρευσή τους με τη δημιουργία και κέντρων κράτησης.
Μαρία Νταλιάνη
capital