12 Δεκεμβρίου 2016

Για τους λόγους πρώτος ο Δήμαρχος Σάμου ....ρίγη συγκίνησης σκόρπισε ο λόγος του στους Μυτιληνιούς



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες, Το 2016 δεν ήταν καθόλου εύκολη χρονιά για τη Σάμο μας. Και δυστυχώς, οι αντιξοότητες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δεν έχουν τελειώσει. Όμως το νησί μας γιορτάζει! Απόψε στολίζουμε το δέντρο στους ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ. Φωταγωγούμε την πόλη μας! Διαλύουμε το σκοτάδι της μελαγχολίας. 
Σε πείσμα της διπλής πίεσης που αντιμετωπίσαμε κι αντιμετωπίζουμε, διεκδικούμε μια ανάσα ξεγνοιασιάς και ανάτασης! Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, που έχει στερήσει και το δήμο μας από κρατική στήριξη και πόρους. Παρά το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα που έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή του νησιού. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αντέξαμε!
Και προχωρούμε μπροστά! Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών, αλλά, πάνω απ’ όλα της ίδιας της δικής μας κοινωνίας, διαχειριστήκαμε το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα με επάρκεια και περισσή ανθρωπιά.  Διαφυλάξαμε την κοινωνική συνοχή: η σαμιακή κοινωνία μπορεί και πρέπει να είναι περήφανη. Διότι, αν και χειμαζόμενη η ίδια, αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που ο ελληνικός πολιτισμός γέννησε και πρόσφερε στην οικουμένη. Μπορώ να πω μάλιστα ότι διεύρυνε τον κύκλο της κοινωνικής αλληλεγγύης!
Στην οικονομική ένδεια και στην κρατική ανεπάρκεια, αντιτάσσουμε με πείσμα, αλλά και με ακούραστη και ασταμάτητη δουλειά σε όλα τα επίπεδα, την ολοκλήρωση έργων που αναβαθμίζουν τη Σάμο και την ποιότητα ζωής μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και αντιτάσσουμε δράσεις που προσδίδουν νέα δυναμική στην τουριστική ταυτότητα του νησιού. Παλεύουμε με κάθε μέσο για να αναβαθμίσουμε αυτό το προϊόν που είναι η βασικότερη πηγή εσόδων για το νησί μας και πλήττεται από παντού τα τελευταία χρόνια, χωρίς την παραμικρή δική μας ευθύνη.
Πρόσφατα μάλιστα: 
Η μελέτη με τίτλο <<ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ>> προϋπολογισμού 700.000€,  και αφορά την αντικατάσταση όλων των Αμιαντοσωλήνων   του εσωτερικού δικτύου (περίπου 7 χλμ) προβλέπεται να ενταχθεί άμεσα σε πρόγραμμα. (Θέμα στο Δ.Σ της 12/12/2016). Σύμφωνα με μετρήσεις της Τεχνικής υπηρεσίας το 2012 και  το 2013 είχαμε απώλειες ύδατος  81% κάθε χρόνο  και το 2014 62%  οι οποίες οφείλονταν στην παλαιότητα του  εσωτερικού δικτύου. 
Έχει προβλεφθεί  να κατασκευαστούν στους Μυτιληνιούς και συγκεκριμένα  στην Αγ. Τριάδα και  στην Ευαγγελίστρια  δύο παιδικές χαρές οι οποίες έχουν ενταχθεί  στην μελέτη με τίτλο <<ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ>>  προϋπολογισμού  881.201.71€ με ΦΠΑ και αναμένεται να ενταχθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. 
Για την ενίσχυση της υδροδότησης των Μυτιληνιών συνδέθηκε  το Δημοτικό Πηγάδι στην περιοχή Βρυσούλα με την Κεντρική Δεξαμενή.  Φίλες και φίλοι, Η Σάμος ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα νησί ζωντανό, ασφαλές και φιλόξενο! Φέτος με την συνδρομή του Τοπικού Συμβουλίου Μυτιληνιών, του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιληνιών, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τον εορταστικό παλμό και τη χαρά της γιορτής σε παιδιά, σε νέους, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας!  Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις σπατάλες χωρίς να κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα των εκδηλώσεων. Γι' αυτό και θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσους εργάστηκαν και θα εργαστούν για το σκοπό αυτό!   Τ
ο φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει και θα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας από σήμερα, ας είναι ένα δέντρο-σύμβολο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, κι αισιοδοξίας. Εύχομαι το φως του, αυτές τις άγιες μέρες να σας δώσει υγεία, οικογενειακή ζεστασιά, και δύναμη για το μέλλον που θα αντιμετωπίσουμε μαζί, με ενότητα, κοινή προσπάθεια και συλλογική πίστη στην προοπτική της Σάμου μας.