21 Οκτωβρίου 2016

Σκέψεις και προβληματισμοί του μεταναστευτικού ζητήματος



'Άρθρο Ειδικού Συνεργάτη

ΟΙ ανεξέλεγκτες ροές των εξ ανατολών παράνομα εισερχομένων στην πατρίδα μας μεταναστών έχει διαμορφώσει στην Ελλάδα δύο αντίθετες τάσεις. Η μία τάση αποτελείται από τους  Έλληνες που νιώθουν αλληλέγγυοι με τους παράνομα εισερχομένους στη χώρα μας μετανάστες και επιθυμούν την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτοί πιστεύουν ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και ότι οι αλλοδαποί θα αφομοιωθούν με τους Έλληνες.
Αδιαφορούν ή προσπερνούν την περίπτωση μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα οι αλλοδαποί να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν τη δημιουργία μουσουλμανικής μειονότητας στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου ή να γίνουν μια μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα που θα επηρεάζει τα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα της πατρίδας μας. Αδιαφορούν ακόμη και στα θέματα εθνικής ασφάλειας,  προσπερνώντας το ενδεχόμενο της υπεροχής που θα αποκτήσει σε στρατηγικό επίπεδο η εξ ανατολών γείτονα χώρα, επιδιώκοντας να έχει στο πλευρό της τους μουσουλμάνους που θα διαμένουν στην Ελλάδα, όταν και όποτε της δοθεί η ευκαιρία να προκαλέσει γενικευμένη κρίση ή πολεμική σύρραξη.
Η άλλη τάση, που είναι και πολυπληθέστερη, αποτελείται από τους Έλληνες που στα πλαίσια του επιβαλλόμενου ανθρωπισμού ζητούν να βοηθήσουν τους παράνομα εισερχόμενους μετανάστες, αλλά όχι σε βάρος της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.  Βοηθούν τους αναξιοπαθούντες μετανάστες χωρίς όμως να θέτουν σε αμφισβήτηση το εθνικό συμφέρον.  Θεωρούν ότι η χώρα θα κληθεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, επειδή δεν θα μπορέσει να αφομοιώσει λαούς με τελείως διαφορετικό πολιτισμό και κυρίως με διαφορετικό τρόπο ζωής που συνεχώς βρίσκεται υπό την άμεση επίδραση θρησκευτικού φανατισμού.
Γιατί άραγε σε όλη την Ευρώπη κυριαρχεί η δεύτερη τάση; Oι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί είναι άκαρδοι και άσπλαχνοι και μόνο οι Έλληνες διακατέχονται από αισθήματα αλληλεγγύης και φιλευσπλαχνίας;  
Υπάρχει φυσικά στην πατρίδα μας και μία μικρή ευτυχώς πληθυσμιακή ομάδα, όχι τάση, η οποία αδιαφορεί για τις παραπάνω διαμορφούμενες τάσεις και ενδιαφέρεται μόνο για το προσωπικό συμφέρον. Είναι η ομάδα που εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό ζήτημα και αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο επιζητεί το κέρδος μέσα από το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών. Είναι οι άνθρωποι που διαχρονικά κέρδιζαν σε βάρος του πόνου και της θλίψης. Είναι οι απόγονοι των υποταγμένων της τουρκοκρατίας και των μαυραγοριτών της κατοχής 1940-44.