28 Ιουλίου 2016

Διαγωνισμός της UNHCR για σίτιση προσφύγων στη Χίο..Ο διαγωνισμός θα γίνει και στη Σάμο;


Διαγωνισμό για την προμήθεια γευμάτων σε ευάλωτους (με ιδιαίτερες ανάγκες) πρόσφυγες που βρίσκονται στη Χίο, στους καταυλισμούς της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ, προκηρύσσει το τοπικό γραφείο της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά την προετοιμασία 250 μερίδων φαγητού ημερησίως για περίοδο τεσσάρων μηνών και την παροχή τους στους πρόσφυγες αυτούς, όπως θα υποδεικνύεται από την ύπατη αρμοστεία.

Να σημειώσουμε ότι την σίτιση των υπόλοιπων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Σούδα και στο ΔΗΠΕΘΕ, έχουν αναλάβει μη κυβερνητικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στη Χίο. Στην δε ΒΙΑΛ την σίτιση έχει αναλάβει ο στρατός, που δεν αποκλείεται προσεχώς να αναλάβει και την σίτιση όσων διαμένουν σε Σούδα και ΔΗΠΕΘΕ.
Πάντως, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ανεξάρτητος από κάθε άλλη συναφή δραστηριότητα σίτισης προσφύγων και μεταναστών και είναι πιθανόν μετά την πάροδο του τετραμήνου να επαναπροκηρυχθεί.
Σύμφωνα με την προκήρυξη της UNHCR αποδεκτές θα γίνουν μόνο προσφορές από τοπικούς προμηθευτές, ώστε να προαχθεί η οικονομική ενδυνάμωση του νησιού.
Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την 1η Αυγούστου 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και όλο το κείμενο της προκήρυξης, καθώς και τα υπόλοιπα σχετικά έγγραφα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.unhcr.gr/footer-toplinks/diagonismoi/artikel/aa535ca5889a8562aa382f05ad0157d0/-9df2f9be3b.html
astraparis