11 Ιουλίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΟΣΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ
Σάμος, 10/07/16

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Συνδέσμου Εργαζομένων στην ΕΟΣΣ, αναφορικά με την θέση της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ «για τη διάλυση της ΕΟΣΣ και τους νέους «συνεταιρισμούς»», είναι γεγονός ότι μας εξέπληξε δυσάρεστα.
Θέλουμε λοιπόν να σχολιάσουμε τα εξής:
Η διοίκηση του σωματείου συμφωνεί πλήρως μαζί μας σχετικά με  τη φιλοσοφία και τις στοχεύσεις του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν αγρότες και εργαζόμενοι, όπως και οι ίδιοι σημειώνουν.

Να υπογραμμίσουμε λοιπόν ότι αυτός ο νόμος και η κατάργηση της αναγκαστικότητας διαλύει την ΕΟΣΣ και όχι η θέση του ΚΚΕ.
Όμως, γι’ αυτό το νόμο η διοίκηση του σωματείου τοποθετείται δυο ολόκληρους μήνες μετά τη ψήφισή του….όχι για τον ίδιο το νόμο, όχι για να καταδικάσει την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική της Ε.Ε, αλλά για να απαντήσει επιτιμητικά στο ΚΚΕ.
Διαφωνεί και μέμφεται το ΚΚΕ γιατί δεν εγγυάται στους παραγωγούς και τους εργαζόμενους για τον χαρακτήρα των νέων συνεταιρισμών που ορίζει ο νόμος σε κάθε λεπτομέρειά τους και με ρήτρα διάλυσης αν δεν συμμορφωθούν.  Γεγονός που από μόνο του δεν αφήνει ίχνος αισιοδοξίας ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει από την εφαρμογή του. (Αφήνουμε ασχολίαστη την «ατάκα» για την παράδοση των σταφυλιών. Μνηστήρες δυστυχώς θα υπάρχουν πλέον πολλοί και θα συναγωνίζονται ποιος θα τα πάρει ….φθηνότερα)
Το ΚΚΕ έχει χρέος - ακριβώς γιατί παρακολουθεί την πορεία της ΕΟΣΣ «με τα καλά και τα ανάποδά της» καθώς και του Σαμιώτικου κρασιού σε όλη τη διαδρομή τους – να πει την αλήθεια στους αμπελουργούς και τους εργαζόμενους για το τι τους περιμένει ώστε να προετοιμαστούν και να μην τρέφονται με αυταπάτες. Εμείς δεν «χτυπάμε πλάτες» από τη μια και από την άλλη καρατομούμε μισθούς και δικαιώματα όπως κάνουν τα άλλα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στην ΕΟΣΣ.
Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ και η Τ.Ε Σάμου παραμένει στο πλευρό των αγροτών και των εργαζομένων στην ΕΟΣΣ, και βλέπει συναγωνιστικά τη διοίκηση του σωματείου παρά την άδικη επίθεση που δέχθηκε. Θα είμαστε πάντα μαζί τους για τα δικαιώματά τους και το έχουμε ιστορικά αποδείξει.