16 Ιουνίου 2016

Για σκέψου.. ο εξαφανισμένος κος Μουζάλας "βλέπει" τώρα και κινδύνους !!!!...για σκέψου !!!!


Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα hot spots που λειτουργούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να υποστηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε για την επιτάχυνση συγκρότησης των επιτροπών εξέτασης παροχής ασύλου.

«Στα νησιά και στην ενδοχώρα έχουμε τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Στα νησιά βρίσκονται  8.000 άνθρωποι που σχεδόν όλοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου.  Πιθανότατα, το 90% αυτών θα κάνουν και προσφυγές» εξήγησε ο υπουργός.


Πρόσθεσε δε ότι χωρίς την τροπολογία θα χρειαζόταν έως και δύο χρόνια για την συγκρότηση των επιτροπών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου για να προειδοποιήσει «Το παιχνίδι στα νησιά παίζεται μέσα στους επόμενους μήνες και δεν έχουμε την πολυτέλεια της γραφειοκρατίας».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η αρχική μορφή της τροπολογίας είχε περιττές διατάξεις που προκάλεσαν «θεμιτές αντιδράσεις» γι αυτό και "αποφασίσαμε να φέρουμε ως τροπολογία ότι είναι πραγματικά κατεπείγον".

Σε άλλο σημείο είπε ότι «Φταίω που δεν προβλέψαμε αυτή την κατάσταση. Οι επιτροπές έπρεπε να έχουν φτιαχτεί νωρίτερα» και πρόσθεσε «Αυτές οι επιτροπές είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα. Αν καθυστερήσουν 15 ημέρες θα έχουμε ζημιά για την χώρα».

Lesvos Voice: Για σκέψου.. ο εξαφανισμένος κος Μουζάλας "βλέπει" τώρα και κινδύνους !!!!...για σκέψου !!!!

Έπρεπε, λέει, τις επιτροπές για το άσυλο να τις είχε φτιάξει νωρίτερα !!!... και τώρα λέει είναι..."κατεπείγουσα αναγκαιότητα" !!!

Πόσο λίγοι ήταν τελικά όσοι ασχολήθηκαν με το μεταναστευτικό σε αυτή τη χώρα... πόσο φάνηκε η "γύμνια" όλου του συστήματος... κεντρικού και τοπικού !!!

Και τώρα μας λένε ότι ανησυχούν... τι άλλο πια να πούμε;;;... μόνο ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι σε όσα γράφαμε τόσους μήνες μας ικανοποιεί, έστω και λίγο.. τουλάχιστον εμείς εδώ στο Lesvos Voice δεν "δουλέψαμε" τους "φίλους" μας !!!!

Lesvos Voice