26 Ιουνίου 2016

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 11.00 ώρα της 25.06.2016 έως 11.00 ώρα της 26.06.2016




Σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων για πλαστογραφία καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών»
Χθες (25-06-2016) το βράδυ, συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τέσσερις άτομα, υπήκοοι (ένας Γουινέας, ένας Ακτή Ελεφαντοστού και δύο Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό), ηλικίας 20, 25, 28 και 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 20χρονος, ο 25χρονος και η 28χρονη δήλωσαν ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως διακριβώθηκε, άνηκαν σε άλλα πρόσωπα.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν προμηθευτεί τα παραπάνω ταξιδιωτικά έγγραφα από τον 30χρονο, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για την έξοδό τους από τη χώρα.
Τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν  στην κατοχή του 30χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
                                                  
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στην Ικαρία
Εξιχνιάστηκε χθες (25-06-2016), μετά από μεθοδευμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου της Σάμου, υπόθεση απάτης σε βάρος 61χρονου ημεδαπού, στην Ικαρία.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 59 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, προ πενθημέρου, γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον 61χρονο, παριστάνοντας γνώριμο σε αυτόν πρόσωπο και με το πρόσχημα ότι είχε κάποια επείγουσα οικονομική ανάγκη, κατόρθωσε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο ο 61χρονος κατέθεσε μέσω τραπεζικής επιταγής.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι ο 59χρονος, εισέπραξε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, εξαργυρώνοντας την επιταγή την ίδια ημέρα. 
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το  Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Κλοπή σε βάρος 16χρονου
Χθες (25-06-2016) το πρωί, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση κλοπής σε βάρος 16χρονου υπηκόου Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, την 23-06-2016 το βράδυ, τέσσερις άνδρες, αγνώστων στοιχείων, αφαίρεσαν από την κατοχή του 16χρονου το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και προσωπικά του έγγραφα. 
Διενεργείται προανάκριση.

Διενεργείται προανάκριση για τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων στη Σάμο
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, διενεργείται προανάκριση για τον τραυματισμό τεσσάρων (4) υπηκόων Ιράκ, ηλικίας 39, 32, 8 και 2 ετών, σε χώρο φιλοξενίας αλλοδαπών στο Βαθύ της Σάμου.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, χθες (25-06-2016) το βράδυ, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί τραυματίστηκαν από ανάφλεξη φιάλης υγραερίου.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό νοσοκομείο της Σάμου, ενώ τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.