4 Μαΐου 2016

Φήμες για παραίτηση Νταβούτογλου!

ΤΟΥ MANΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Έντονη φημολογία κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την πιθανότητα της παραίτησης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου λόγω των μεγάλων διαφωνιών του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet Aμντουλκαντίρ Σελβί ( Abdulkadir Selvi), στην κεντρική επιτροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Νταβούτογλου ρωτήθηκε αν σκέφτεται να παραιτηθεί και ο ίδιος απάντησε πως «δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είμαι στη φάση της εξέτασης του θέματος. Θα τα εκτιμήσω όλα και θα αποφασίσω».

Λόγω αυτής της έντονης φημολογίας, ο Ερντογάν κάλεσε χθες το βράδυ στο “παλάτι” του τον τούρκο πρωθυπουργό. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ωστόσο μεταφέρθηκε μία ημέρα νωρίτερα στη σκιά των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.

Στη κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, η ομιλία του Νταβούτογλου από κάποιους θεωρήθηκε ως αποχαιρετιστήρια. « Δεν είμαι προσκολλημένος σε αξιώματα, μπορώ να αποχωρήσω από οποιαδήποτε θέση προκειμένου να εξυπηρετήσω τον δίκαιο αγώνα μας».