7 Ιουλίου 2018

ΣΑΜΟΣ: ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΆΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

       


Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την μετεγκατάσταση του κέντρου μεταναστών στους Μυτιληνιούς φαίνεται ότι στα άμεσα σχέδια τους μπαίνει το κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής και ο χώρος σε περιοχή που λειτουργούσε σφαγείο της περιοχής Μυτιληνιών


  Επαναφέρουμε σχετική μας ανάρτηση που κάναμε στις 12 Φεβρουαρίου του 2016 και αφορούσε το πρώην εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής  όπου σήμερα μετά και από το χθεσινό ναυάγιο της Κυβέρνησης να επιχειρήσει μετεγκατάσταση μεταναστών στους Μυτιληνιούς αλλάζει Ρότα και στα πλάνα της έρχεται το εργοστάσιο της Πατραϊκής  


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12.2.2016
  ΣΑΜΟΣ: ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΝΗΣΙ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»!          

                                                     
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ , ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ HOT SPOT
ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ;

 ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ...

Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου μας χρωστάτε εξηγήσεις

Επίσης, Δήμαρχε εκτός από τον κ. Ν.Σελλά, τι νταλαβέρια έχεις με τον κ. Π.Πλώτα; 

Γιατί στους συμβούλους των υπουργείων που βόλταραν στο νησί μας στις 24 Δεκεβρίου 2015, σίγουρα δεν έδειχνες  την Πειραϊκή Πατραϊκή για χώρο Hot Spot, αλλά για σκουπιδοτενεκέ και μάλιστα με την άδεια του ιδιοκτήτη!
 Ελπίζουμε μόνο μη ξεροκαταπιείς! 

Το χρονικό της προσπάθειας αποπροσανατολισμού τις τοπικής κοινωνίας από τις πραγματικές προθέσεις του Δήμου Σάμου.

24 Δεκεμβρίου 2015, Δήμος Σάμου: 
Η επίσκεψη των υπουργικών συμβούλων έκλεισε με τη μετάβαση στο κτήριο της Πειραϊκής Πατραϊκής, όπου, θεωρείτε μέχρι στιγμής το καταλληλότερο για τη δημιουργία Hot Spot.

7 Ιανουαρίου 2016, αποκαλύπτουμε το όνομα του ιδιοκτήτη της έκτασης της Πειραϊκής Πατραϊκής, κ. Π. Πλώτα.  

10 Ιανουαρίου 2016, Δήμος Σάμου: 

Η Δημοτική Αρχή πήρε εξαρχής ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση επί του θέματος, προτείνοντας  τον χώρο του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, δεδομένου ότι διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές και τη δυνατότητα φύλαξης και, το κυριότερο, βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού της πόλης της Σάμου.

13 Ιανουαρίου 2016, Δήμαρχος Σάμου, παρέμβαση στο έκτακτο Δ.Σ: 

Σε ανύποπτο χρόνο είχα δηλώσει, ότι η επιλογή ενός χώρου δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών (Hotspot) στη Σάμο χωρίς διαβούλευση και ειλικρινή πληροφόρηση της Αυτοδιοίκησης, θα ήταν μια άκριτη και άστοχη πράξη. Παράλληλα,  στις επανειλημμένες επαφές που είχα με τους κυβερνητικούς αρμόδιους, υπογράμμισα ποιες είναι οι αναγκαίες προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός Hotspot στο νησί, και προτείναμε ενδεικτικά ως καταλληλότερο χώρο το παλαιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής, το οποίο διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, έχει δυνατότητα φύλαξης, και πάνω από όλα βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού και δεν επηρεάζει την

 καθημερινότητα της πόλης της Σάμου.

15-16 Ιανουαρίου 2016, Συνέδριο ΚΕΔΕ -  Αλεξανδρούπολη 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ: 

Ο Δήμος Σάμου πολύ έγκαιρα, ήδη από τον Ιούνιο του 2015, ολοκλήρωσε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων με το οποίο τίθεται ως κεντρικός στόχος η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΕ ΝΗΣΙ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

Το κόστος και ο χρόνος προετοιμασίας των παραπάνω υποδομών, στο βαθμό που εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους είναι τα ακόλουθα.
ΥΠΟΔΟΜΗ
ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟ ΦΠΑ (ευρώ)
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΣΧΟΛΙΑ
4 ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
1.300.000
6 μήνες
ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
1 ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
400.000
8 ΜΗΝΕΣ
ΘΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ 
Μονάδα Κομποστοποίησης και Πρόγραμμα ΔσΠ οργανικού
250.000
8 μήνες
Η χωροθέτηση θα γίνει εντός του υφιστάμενου ΧΥΤΑ
ΚΔΑΥ και ενίσχυση ΔσΠ συσκευασιών

6 μήνες
Θα αναζητηθεί συνεργασία με ΕΕΑΑ
ΣΥΝΟΛΟ
1.950.000
Και μετά από αυτά, τα κεφάλια μέσα. Ξαφνικά το εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής είναι υπό εκκαθάριση, ξαφνικά ξεκινούν βόλτες σε ιδιοκτησίες γύρω από το ΧΥΤΑ Σάμου, ξαφνικά βρήκαμε άλλες προτεινόμενες εγκαταστάσεις για το Hot Spot, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ( Α, ΡΕ ΡΕΜΟ ΑΘΑΝΑΤΕ), ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΑ: 7Ρ9ΨΟΡ1Ι-Π02, ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Π. ΠΛΩΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ!

Όσο για το έκτακτο Δ.Σ του Δήμου για το Hot Spot, εμείς τουλάχιστον δε χρειαζόμαστε καμία άλλη απόδειξη ότι, έγινε για τα μάτια του κόσμου! ΕΚΕΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ HOT SPOT ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! Το μόνο που τους μένει είναι να πουλήσουν τη ψυχή τους στο διάολο, σαν το Φάουστ!   

Υπενθυμίζουμε ότι η έκταση αφορά σε πάνω από 100 στρέμματα, με το μεγαλύτερο τμήμα της να έχει χαρακτηριστεί δάσος και αναδασωτέο.  

     
Περιληπτικά η απόφαση του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αναφέρει:

Χορηγούμε ενιαία άδεια ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, όπως αυτά ορίζονται στην ΚΥΑ Η.Π.50910/2727 (ΦΕΚ1909/22.12.2003) και τον Ν.4042/2012, (ΦΕΚ 24/Α`/13.2.2012) ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΛΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» Ατομ.Επχ/ση ,(ΑΦΜ 101188195,ΔΟΥ: ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ) ΜΕ ΕΔΡΑ, ( η έδρα μπορεί να είναι οπουδήποτε, η μονάδα όμως θα λειτουργήσει στη Σάμο στο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής),  στη Θέση «ΚουτσουρέΪκα» ή «Κεραμίδα» Τ.Κ: 25005, 31Ο χλμ. Πατρών-Πύργου, Δ/Δ Σαγέϊκα, Δήμος Μόβρης, Π.Ε Αχαΐας.


Και ολόκληρη γιατί δε χωρεί αμφιβολία περί τούτου.... «τοιούτου», κύριε Δήμαρχε.

σεις του ΧΥΤΑ.
βαλλοντικ