26 Σεπτεμβρίου 2018

Από το 2016 τα γράφαμε ΣΕ ΚΑΤΟΛΙΣΘΕΝΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

Από το 2016 σε ανάρτηση μας είχαμε επισημάνει ότι το κέντρο μεταναστών βρίσκεται σε κατολισθέντα εδάφη ...τότε όλες οι υπηρεσίες της Σάμου ,οι εμπλεκόμενες,ο Δήμαρχος κ΄λ΄π το αποσιώπησαν






Αναρωτιόταν ο Δήμαρχός μας πως θα σταματήσει το έργο του ΚΕ.Π.Υ Σάμου στο Πρώην Πεδίο Βολής;

Τη λύση την είχε ευθύς εξαρχής. Επιμελώς κρυμμένη στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σάμου. Βάσει των γεωτεχνικών μελετών της Περιμετρικής Βαθέος Σάμου, τις οποίες πλέον προτείνουμε να τις κορνιζάρουμε για να μην ξεχνάμε τοις πταιει,  το ΚΕ.Π.Υ Σάμου χτίζεται σε κατολισθέντα εδάφη.

Όλοι γνωρίζουμε για τις κατολισθήσεις της Περιμετρικής Βαθέος Σάμου. Ο μόνος, όπως αποδεικνύεται, που δε γνώριζε είναι ο κος Φλαμπουράρης.
 Γιατί εάν ο κος Φλαμπουράρης γνώριζε ότι το ΚΕ.Π.Υ χτίζεται σε κατολισθέντα εδάφη και μπορεί να καταλήξει στη θάλασσα (η φύση εφόσον την έχεις κακομεταχειριστεί ανταποδίδει σε ανύποπτο χρόνο, με το χειρότερο τρόπο), ίσως να άλλαζε γνώμη για τη χωροθέτησή του.
Εκτός κι εάν επιδιώκουμε να πάνε όλοι οι «φιλοξενούμενοί μας» να πάνε κατευθείαν από κει που μας ήρθανε. Τι άλλο να υποθέσουμε;    

Όσο για το Τ.Ε.Ε. Σάμου και τη θέση που πήρε για Μεταναστευτικό και Hot Spots, αν κι είναι ένας από τους αρμοδιότερους φορείς, παρατηρήσαμε ότι δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά στις απαιτούμενες μελέτες για την υλοποίηση των εγκαταστάσεων.