9 Ιανουαρίου 2016

Τι μάθαμε από ένα πουλάκι για το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών


ΚΕ.Π.Υ ΣΑΜΟΥ,  Ένα πουλάκι μας είπε… 

Ένα πουλάκι μας είπε ότι ο Βουλευτής Σάμου, κ. Δ. Σεβαστάκης, έχει αναστατωθεί με την τροπή που πήραν τα πράγματα για την επιλογή του ΚΕ.Π.Υ Σάμου. 

Με το «νυκτο ΦΕΚ» των συντρόφων του Τόσκα, Μουζάλα, Χαρίτση και Χουλιαράκη, δηλώνει, όπως πληροφορηθήκαμε από το πουλάκι , αντίθετος με το σημείο εγκατάστασης του ΚΕ.Π.Υ Σάμου στο πρώην Πεδίο Βολής καθώς, επί της ουσίας, βρίσκεται εντός αστικού ιστού της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, αναφέρθηκε, όπως και ο Δήμαρχος κ. Μ.Αγγελόπουλος, στην αδυναμία της πόλης σε εγκαταστάσεις υποδομών: ύδρευσης, αποχέτευσης,  μεταφορών και δικτύων. Στο σημείο αυτό εμείς συμπληρώνουμε, ότι για τις συγκεκριμένες υποδομές, το κόστος των οποίων στοίχισε για όλους εμάς εκατομμύρια ευρώ, έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένα κακοτεχνίες με αποτέλεσμα να είναι τεχνικά ελαττωματικές,  να  δημιουργούν διαρκώς λειτουργικά προβλήματα και να καταγράφεται ανεπαρκής  η χρήση τους για τους μόνιμους κάτοικους και τις επιχειρήσεις της Σάμου.

 Προφανώς ο κ. Σεβαστάκης  για αυτά τα σοβαρά θέματα, αφού τα επικαλείται άρα τα γνωρίζει,  παραμένει ως ακροατής ή και θεατής με τη δικαιολογία ότι δεν εμπίπτουν στις θεσμικές του υποχρεώσεις.

 Πιθανόν  ως μόνες  υπεύθυνες για το κέντρο υποδοχής να είναι  τη Δημοτική αρχή η και Περιφερειακή αρχή η ...ο Υπουργός ο κ Μουζάλας, ο οποίος και θα πρέπει να μας διευκρινίσει τι σχέση  υπάρχει μεταξύ του ιδίου  και της ΜΚΟ Γιατροί χωρίς σύνορα;

Από όσα μας πληροφόρησε το πουλάκι αυτός έδωσε το πράσινο φως στη ΜΚΟ Γιατροί χωρίς Σύνορα να αρχίσουν οι εργασίες χωρίς όμως και να εξασφαλιστούν οι σχετικές άδειες  οι εκ του νόμου προβλεπόμενες

Έστω, κι έτσι να ΄ναι, ο θεσμικός ρόλος του Βουλευτή δεν αναιρεί τα δικαιώματά του ως δημότη και πολίτη αυτού του τόπου.
 Στο πλαίσιο αυτό μπορεί πάντα να πάρει θέση και χωρίς κανένα εμπόδιο να δράσει για το καλό όλων.
Την ίδια ξεκάθαρη θέση θα πρέπει να αναλάβουν όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία 

Κύριε Σεβαστάκη, επιτρέψτε μας, αν και είμαστε κατά της δημιουργίας ΚΕΠΥ στη Σάμο, παρόλα αυτά να σας προτείνουμε μια λύση για τη χωροθέτηση του.
 Τα 900 στρέμματα του ΤΑΙΠΕΔ στο Ασπροχόρτι θεωρούμε ότι είναι ιδανικά. Η περιοχή βρίσκεται εκτός αστικού ιστού, η απόσταση από και προς το λιμάνι είναι ολίγων λεπτών και το σημαντικότερο είναι αραιοκατοικημένη. Άλλωστε σας υπενθυμίζουμε ότι, πλησίον στο Ασπορχόρτι στην περιοχή Γαλάζιο, ( οικισμός με 11 κατοίκους βάσει ΕΛΣΤΑΤ, αυτό πως προέκυψε  είναι άλλο θέμα), κατεγράφησαν το 2015 πολλές φορές αποβάσεις προσφύγων.

 Βέβαια θα πρέπει να ξεπεράσετε το σκόπελο ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας δεδομένου ότι προκύπτει θέμα με τη διάθεση προς πώληση της έκτασης αλλά και περιβαλλοντικό αφού η Δ/νση Δασών Σάμου την έχει κρίνει Δάσος.

Τέλος, να σας επισημάνουμε ότι η ανεργία που μαστίζει το νησί μας βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα. Παρόλα αυτά ουδείς ιδρώνει. Αντίθετα ακούσαμε και την εξωφρενική δικαιολογία ότι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι το ΚΕ.Π.Υ Σάμου. Με αυτή τη λογική, ήδη μας χρωστάτε. Πληρώστε μας λοιπόν.

Γιατί ενώ αναμένουμε τις περιβόητες στρατηγικές επενδύσεις με όραμα και πλάνο την ανάπτυξη και την ευημερία, για να ζούμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα, τρώμε την παντόφλα ΚΕ.Π.Υ με επακόλουθο την πλήρη απαξίωση της πόλης μας και των ιδιοκτησιών μας!!!
Εκτός κι εάν οδεύουμε για ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη) και ο όμορφος τόπος μας χαθεί μαζί με τα όνειρά μας.

Μη μας αγνοείται.

 Είμαστε Σαμιώτες, ιστορικά  έχουμε αποδείξει ότι η ανοχή μας έχει τα όρια της

 Τη «στρίβειν δια του αρραβώνος», γιατί όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και …πατεί!
Κατά τ΄ άλλα σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία και με ενδιαφέρον αναμένει να μάθει ο Σαμιακός Λαός το αρκετό παρασκήνιο που έχει παιχτεί εις βάρος του είτε με τοπογραφικά που έχουν υποδείξει ορισμένοι είτε με χωροθετήσεις που έχουν υποδείξει κάποιοι άλλοι ...φυσικά και εξαιρούμε τον Βουλευτή από αυτό το παρασκήνιο