17 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και τα Επιμελητήρια Εύβοιας και Μαγνησίας στην 9η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Travel Turkey Izmir 2015



Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και τα Επιμελητήρια Εύβοιας και Μαγνησίας συμμετείχαν στην 9η Διεθνή Έκθεση  Τουρισμού Travel Turkey Izmir 2015, που πραγματοποιήθηκε στο νέο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Σμύρνης στην Τουρκία, από 10 – 13 Δεκεμβρίου 2015.

Σε ένα περίπτερο 36 τ.μ. επιχειρηματίες του τουρισμού από την Εύβοια και την Μαγνησία, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης,  εκπροσωπώντας όλα τα ελληνικά νησιά, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις περιοχές τους, με έντυπο υλικό, βίντεο και ομιλίες, ως νέους εντυπωσιακούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, στοχεύοντας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκική αγορά προς τα ελληνικά νησιά.


Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στον Εκθεσιακό χώρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματιών από τους ελληνικούς προορισμούς που συμμετείχαν στην έκθεση και της  TURSAB IZMIR – Ένωση Πρακτόρων της Τουρκίας, με συντονιστή  τον Πρόεδρο της TURSAB Σμύρνης κ. Ali Hepsen, ο οποίος είχε αναλάβει την διοργάνωση και προσέλευση των μελών της Ένωσης.
Η συνάντηση ανέδειξε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αύξηση επισκεπτών από την Τουρκία στην χώρα μας, που το 2015 αναμένεται να φθάσουν το 1.000.000 ενώ η προοπτική για τα επόμενα χρόνια είναι να φθάσουν τα 3.000.000 επισκέπτες.

Τέλος ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης συμμετείχε ως προσκεκλημένος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στη Σμύρνη στην εκδήλωση προβολής των νησιών Β. Αιγαίου ως τουριστικοί προορισμοί και τις συγκοινωνιακές δυνατότητες που προσφέρουν για την επίσκεψη στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σμύρνης και την υποστήριξη του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
Συμμετείχαν Βουλευτές, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου με  επικεφαλής την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου Χ., Δήμαρχοι, Επιμελητήρια, ΕΟΤ, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιριών, τουριστικοί φορείς από τις δύο χώρες.

Κατά την παρέμβαση ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Ελλάδος Τουρκίας καθώς υποστήριξε και αυτός την δημιουργία ακτοπλοϊκής  σύνδεσης Σμύρνης – Νησιών Β. Αιγαίου – Θεσσαλονίκης.  

Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. θα συνεχίσει τις προσπάθειες που καταβάλει για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκία προς όλα τα ελληνικά νησιά, έχοντας υπόψη την αλματώδη αύξηση των τελευταίων χρόνων στα νησιά του Αιγαίου, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, διμερής συναντήσεις, διοργάνωση κοινών τουριστικών πακέτων, κ.α.


Για τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν.
    Ο Πρόεδρος

                             Θρασύβουλος Καλογρίδης