14 Νοεμβρίου 2015

Τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι Σφαγή και τρόμος στο Παρίσι - 153 νεκροί σε 6 επιθέσεις


Τα χειρότερα χτυπήματα στην ιστορία της πόλης - Συντονισμένες επιθέσεις στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία, σε συναυλία, εστιατόριο και μπαρ - Οκτώ τρομοκράτες νεκροί

Παγωμένος όλος ο πλανήτης, τις τελευταίες ώρες έχει γίνει μάρτυρας της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι!





Τουλάχιστον 153 άνθρωποι είναι νεκροί σε έξι «τυφλά», τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 200 τραυματίες εκ των οποίων οι 80 σοβαρά.

Πίσω από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Γερμανία, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ και σε συναυλία στο Μπατακλάν (και ακόμα άλλα δύο περιστατικά σε δρόμους), φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης. Ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, πάνω από 100 είναι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν, άλλοι 18 στο εστιατόριο, 14 στο μπαρ, τρεις στο στάδιο και 6 στα άλλα σημεία της πόλης.

Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει: Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Stade de France και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.