14 Οκτωβρίου 2015

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οταν ο  τότε επίσκοπος Κεφαλληνίας μαζί με το δήμαρχό της αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή να παραδώσουν τους Εβραίους της πόλης μέσα σε 24 ώρες, σίγουρα παρακώλυαν τη λειτουργία της οργανωμένης από τους ναζί “τελικής λύσης”.
Σήμερα, θυμόμαστε τους δυο αυτούς ανθρώπους ως γίγαντες γιατί χάρισαν στο νησί τους την προσωνυμία “το νησί των δικαίων”.

             Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εισαγγελείς μας προσάγουν όσους παρακωλύουν την κρατική λειτουργία με την αγωνιστική τους εμπλοκή για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό, νοσηλευτικό, κοινωνικό-λειτουργικό πλαίσιο.
Δηλαδή προσάγουν καθηγητές που διαδηλώνουν για καλύτερη παιδεία, νοσηλευτές  και γιατρούς που υπερασπίζονται τον όρκο τους και τη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων, ενώ γύρω μας  δε λειτουργεί κανονικά και δίκαια κανένας κρατικός φορέας κοινωνικής πρόνοιας.
            Σαν Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν θα μπορούσαμε σε καμιά περίπτωση να μη σταθούμε συμπαραστάτες στους διωκόμενους συνδικαλιστές και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου για την  στάση τους απέναντι στο ζήτημα της λαϊκίστικης πολιτικοποιημένης αιμοδοσίας-διαφήμισης από τους οπαδούς του νεοχιτλερισμού.
Ο ρατσισμός  και τα ανδρείκελά του στηρίζουν τη θεωρία τους σε βιολογικούς και ιστορικοπολιτιστικούς παράγοντες (αίμα, αρχαιοσυνέχειες, πολιτισμικές κλίμακες κ.ά)
             Δε θα ήταν εύλογο να προσάγεις ένα γενικό υπουργικό γραμματέα που αφήνει τα σχολεία χωρίς δασκάλους, τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και όχι αυτούς που διαμαρτύρονται;
Είναι τουλάχιστον περίεργο που πάντα προτιμάται η δεύτερη επιλογή.
ΤΟ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2015 ΣΤΙΣ 10.30  ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ