25 Ιουνίου 2015

Βασίλης Α. Υψηλάντης: "Οι βουλευτές Δωδεκανήσου οφείλουν να υπερασπιστούν το κριτήριο της απόστασης για τα νησιά της Δωδεκανήσου

 ........και την μη κατάργηση σε κανένα   των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α... Είναι η κρίσιμη στιγμή για την επιβολή του αυτονόητου και του εθνικού μας χρέους."    
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Την ώρα αυτή, που κορυφώνεται η σεναρολογία για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά ή σε ορισμένα μεγάλα νησιά, οι βουλευτές Δωδεκανήσου οφείλουν να διεκδικήσουν ενωμένοι την εφαρμογή εκτός του κριτηρίου του μεγέθους των νησιών και το κριτήριο της απόστασης, δίχως εξαιρέσεις, από το κέντρο (απόσταση από το κέντρο πάνω από 150 ν. μίλια), προκειμένου να μην μείνει κανένα ακριτικό μας νησί ακάλυπτο.

Η Ρόδος και η Κως είναι νησιά ευάλωτα, από οικονομικής και εθνικής σκοπιάς, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και η πιθανή κατάργησή τους σ’ αυτά, λόγω της εξάρτησης που έχουν τα μικρότερα νησιά έναντί τους,  θα συμπαρασύρει σε ανεπανόρθωτο οικονομικό μαρασμό όλα τα Δωδεκάνησα. Με τραγικές συνέπειες.
Είναι η κρίσιμη στιγμή για τη διεκδίκηση επιβολής του αυτονόητου και του εθνικού μας χρέους.
Έστω και αν οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν φέρει τα πράγματα σε οριακές καταστάσεις. Έστω και αν κατά τρόπο επαίσχυντο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, ομολογεί στο κείμενο των προτάσεων της προς τους δανειστές, που κατέθεσε αβασάνιστα και οριακά, ότι αποτελεί “τμήμα των προσπαθειών να προαχθεί δικαιοσύνη, η μεταρρύθμιση που θα περιορίζει εκπτώσεις συμπεριλαμβανομένων των  νησιών και ο εξορθολογισμός των εξαιρέσεων.”