21 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ κε.ΒΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

                                                            Κε Βακάκη, πέρα των καλοπροαίρετων ερωτημάτων που σας έθεσα εδώ και λίγο καιρό δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε διαδικασία διαλόγου μαζί σας. Στις ανακοινώσεις σας με ειρωνικά σχόλια επιπέδου καφενείου εγώ δεν υπεισέρχομαι.

 Οφείλετε όμως να απαντήσετε –αν μπορείτε- στα ερωτήματα που σας έθεσα στην εφημερίδα Σαμιακό Βήμα (φύλλο 8ης Ιουνίου) και στην ιστοσελίδα του κυρίου Νέγρη aegaio blogspot. Απαντήστε επιτέλους με σοβαρότητα σε κάτι που αφορά τόσο πολύ κόσμο.

Είστε νόμιμος να παραλαμβάνετε μοσχάτα σταφύλια ενώ βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος 6085του1934 περί οργανώσεως της Οινοπαραγωγής Σάμου και επίσης, εάν εσείς είστε τόσο ικανός να πωλείτε 80 ευρώ την φιάλη του ενός λίτρου το Σαμιώτικο κρασί, θα αποδώσετε μερίδιο των κερδών σας στους αμπελουργούς που σας πούλησαν-και όχι μόνο σε σας- μέρος της παραγωγής τους όπως θα έπραττε η Ε.Ο.Σ.Σ βάσει του νόμου που ισχύει;

Προσωπικά καλύπτομαι πλήρως από την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη κ.Κατρακάζου που δηλώνει ξεκάθαρα ότι: <<…..Η εντολή που η τοπική κοινωνία μας έχει δώσει και την υλοποιούμε πιστά είναι η στήριξη του Σαμιώτη αμπελουργού μέσω της στήριξης των συνεταιρισμών του και της Ένωσής του. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι είμαστε και θα είμαστε πιστοί σε αυτήν την εντολή στηρίζοντας την Ε.Ο.Σ.Σ και κατ ' επέκταση τον Σαμιώτη αμπελουργό και το Σαμιώτικο κρασί>>.

Κε Βακάκη, ο Σαμιακός λαός και οι αμπελοκαλλιεργητές δεν έχουν απολύτως καμία διάθεση να ξαναζήσουν εποχές προ 1934(Ε.Ο.Σ.Σ.) όταν οι κρασέμποροι ευημερούσαν με τον κόπο τους και οι ίδιοι πεινούσαν και τριγυρνούσαν ξυπόλυτοι. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Μανόλης Γεωργίου.