27 Μαΐου 2015

Ο κατήφορος των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ... Ντροπή ! ! !

Συνάντηση με τον  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ζητούν με επιστολή τους οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ  ζητούν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.



Με επιστολή τους που απέστειλαν τη Δευτέρα στον κ. Γιούνκερ, οι δύο Περιφερειάρχες ζητούν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του εκθέσουν τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη στήριξης των νησιωτικών πολιτικών, ενώ ζητούν και την παρέμβασή του προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα  για να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο η Ρήτρα Νησιωτικότητας.

Στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κα. Χ. Καλογήρου και ο κ. Γ. Χατζημάρκος αναφέρουν:

«Προερχόμενοι από τις μεγαλύτερες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  από το πιο ευαίσθητο και ευάλωτο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, βρισκόμαστε αυτήν την περίοδο στην δίνη της στοχοποίησης των νησιών του Αιγαίου και την αμφισβήτηση στην πράξη των πολιτικών στήριξης της νησιωτικότητας.

Κατανοώντας πλήρως την ανάγκη  μιας αμοιβαία επωφελούς  συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης, η οποία θα επιτρέψει στην χώρα μας να επιστρέψει στην ομαλότητα και την ανάπτυξη, πιστεύουμε ωστόσο ότι ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος των νησιών του Αιγαίου και με όρους που θα ακυρώνουν στην πράξη κάθε έννοια νησιωτικότητας.

Με βαθιά πίστη στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως αυτή θεμελιώθηκε από την  Συνθήκη της Ρώμης, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση, προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα,  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και του συντονιστικού σας ρόλου, για να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο η Ρήτρα Νησιωτικότητας.

Με την ακλόνητη πεποίθηση ότι η  επιβίωση και η ανάπτυξη της μεγάλης νησιωτικής Ελλάδας είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος, μιας λύσης που θα ωφελήσει όχι μόνο τον ελληνικό λαό αλλά  και ολόκληρη την Ευρώπη, σας ζητούμε  μια συνάντηση μαζί σας,  για να σας εκθέσουμε με την απαιτούμενη τεκμηρίωση την αδήριτη ανάγκη στήριξης Ευρωπαϊκών πολιτικών νησιωτικότητας».



Το παραπάνω δελτίο τύπου της Περιφέρειας Βορείου και Νότιου Αιγαίου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Οι λέξεις "εθνική ανεξαρτησία", "αξιοπρέπεια", "λαϊκή κυριαρχία" έχουν χάσει το νόημα τους. Σε λίγο Περιφερειάρχες , Δήμαρχοι θα ζητούν λύσεις από ξένους ηγέτες... Σε λίγο θα ζητήσουν και συνάντηση με την Άγκελα Μέρκερ.

Επικίνδυνα αντιπολιτευτικά παιχνίδια των Καλογήρου - Χατζημάρκου που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μια δήθεν αγωνιστικότητα που είναι στην ουσία ο απόλυτος κατήφορος.

Καλογήρου και Χατζημάρκος ας μάθουν ότι υπάρχει μια εκλεγμένη ελληνική Κυβέρνηση που έχει αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης. Είτε τους αρέσει είτε όχι αυτή είναι η Δημοκρατία και αυτή είναι η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ας λύσουν πρώτα τα προβλήματα των νησιών μας  και μετά αν θέλουν ας κάνουν "ευρωπαϊκή καριέρα"

Προς το παρόν κάνουν καριέρα στον κατήφορο....

lesvosnews.net