5 Απριλίου 2015

Στη Σάμο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης



Σε ομιλία του στους φίλους αλλά και στα  στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έγινε στο ξενοδοχείο Σάμος τόνισε ότι:
Η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με ενότητα και πολλές προσδοκίες. Για να γίνει πράξη χρειάζεται σκληρή δουλειά, όραμα, ξεκάθαρες ιδέες και πολιτικές θέσεις. Με ουσιαστικό, κοινωνικό και αξιακό προσανατολισμό υπέρ των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται και υποφέρει από την οικονομική κρίση. Το κλειδί είναι να εμπνεύσουμε τους νέους γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα.
Να διαμορφώσουμε ένα παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μακριά από τον κρατισμό, το πελατειακό κράτος και τη διαφθορά. Να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των δυνάμεων του δημοκρατικού ευρωπαϊκού σοσιαλισμού.
Αξίζει εδώ να θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από ένα ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ:
“Χρειάζονται πολλά τον κόσμο για να αλλάξεις. Οργή και επιμονή, γνώση και αγανάκτηση, γρήγορη απόφαση και στόχαση βαθειά, κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου. Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας διδάξει, πως την πραγματικότητα να αλλάξουμε”.
Ας αγωνιστούμε όλοι με συνέπεια, για να φύγουμε από τη μιζέρια, την απαισιοδοξία και τα αδιέξοδα. Να δημιουργήσουμε ελπίδα και χαμόγελο για ένα καλύτερο κόσμο.