5 Μαρτίου 2015

ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ "Ένα από τα πολλά σύγχρονα παραμύθια της Σάμου είναι και το παρακάτω..."

πηγή http://tsampouna.blogspot.gr/

 "Παιδιά μου το σημερινό παραμύθι που θα σας πω ευθύς αμέσως φέρει τον τίτλο "ο ψευτούλης δημαρχάκος μας".
Μια φορά λοιπόν κι ένα καιρό,  το νησί μας η Σάμος εξέλεξε ως δήμαρχο της έναν νέο, φέρελπι άνθρωπο που τον έλεγαν ΙΚΑΡΟ.

 Όλοι σχεδόν οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες, από τη πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο νησί, τον θαύμασαν για την γοητεία της προσωπικότητάς του: -σχετικά νέος στην ηλικία, ψηλός, άγγελος στην ομορφιά, μορφωμένος, κοσμογυρισμένος, πολύγλωσσος, και μπασμένος στα κομματικά. Γι' αυτούς λοιπόν τους λόγους, αλλά και για τα πολλά προεκλογικά του ταξίματα τον ψήφισαν ακόμη και οι πέτρες του Κέρκη και του Καρβούνη.

Όλοι τους σχεδόν πίστεψαν στα λεγόμενα και τα ταξίματα του. Ότι δηλαδή θα φτιάξει τις πόλεις και τα χωριά μας, θα  λύσει τα προβλήματα συγκοινωνίας, θα δώσει δουλειά στους νέους και τις νέες, θα είναι δίπλα στον πολίτη, θα βγάλει στον αέρα όλες τις βρωμιές των προκατόχων του, θα οργανώσει στα πρότυπα της ανεπτυγμένης Ευρώπης όλες τις υπηρεσίες του δήμου του, θα εφαρμόσει την  ισονομία και ισοπολιτεία παντού, θα είναι καθημερινά  δίπλα στον δημότη, θα περιορίσει κατά πολύ τα δημοτικά έξοδα, θα μαζέψει όλα τα οφειλόμενα των πολιτών προς τον δήμο, θα διώξει το κομματικό σφιχταγκάλιασμα και άλλα πολλά "καλούδια" που τους έκανε τα κοιμούνται τα βράδια χωρίς έγνοιες και σκοτούρες της καθημερινότητας.

Δυστυχώς, οι μήνες και τα χρόνια πέρναγαν και τα περισσότερα προεκλογικά του ταξίματα έμειναν στο περίμενε. Και να' ταν μόνον αυτό το κακό; Άρχισαν να βγαίνουν στη γύρα και διάφορες παλιές και καινούργιες βρομιές.

Όμως παιδιά μου,  εκείνο που έκανε τους δημότες να καταριόνται την ώρα και την στιγμή που τον ψήφισαν ήταν όταν μαθεύτηκε πως προσέλαβε με τα χρήματα του δήμου κι έναν ακόμη "ειδικό σύμβουλο" που δεν ήταν άλλος από τον υπάλληλο που είχε στην παλιά του δούλεψη!
Και όχι μόνο, τον ειδικό αυτό σύμβουλο, αντί να τον είχε δίπλα του, δυστυχώς τον άφησε να εργάζεται στη παλιά του δούλεψη!!

 Ε, λοιπόν, παιδιά μου, αυτή η υπόθεση, αλλά και οι πολλές ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις του τελικά τον γκρέμισαν από τον θρόνο του δημάρχου..
Τελικά, αυτός και αυτοί, πέρασαν  καλά κι εμείς;....
 ΔΙΔΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ: ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Τ' ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ "