23 Απριλίου 2014

ΚΟΥΙΚ: «ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΔΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

.......ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕΥΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΣΤΟΛΟΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ


«Το ΠΕΔΥ που εφηύρε η μνημονιακή συγκυβέρνηση, θυμίζει τα τελευταία διαλυμένα χρόνια της Ολυμπιακής, όταν αχρήστευαν ένα αεροπλάνο για να τραβάνε ανταλλακτικά για να κινηθεί ο υπόλοιπος στόλος.

Έτσι συμβαίνει τώρα στην Υγεία με τους γιατρούς και με τις προσωρινές αποσπάσεις από νοσοκομεία σε ΠΕΔΥ και από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομεία».



Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, καταθέτοντας Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, από κοινού με τον συνάδελφό του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνο Ουζουνίδη και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Η Ερώτηση αφορά την απαράδεκτη έλλειψη γιατρών και στο ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΜΑ: «ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΕΔΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Στην επίσκεψη μας, πριν λίγες μέρες, στο ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης, ενημερωθήκαμε για την απαράδεκτη έλλειψη γιατρών .

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μια πόλη και για μια περιοχή ευθύνης του συγκεκριμένου ΠΕΔΥ, οι κάτοικοι των οποίων δεν μπορούν να υφίστανται υποβαθμισμένη ως ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη, επειδή έτσι το επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές.

Ήμασταν, μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες της συνάντησης που είχαν ο επικεφαλής ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για να βρουν λύσεις, με προσωρινές «μεταγγίσεις» γιατρών από το Νοσοκομείο στο ΠΕΔΥ.

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μπαλώματα που κάθε άλλο εξυπηρετούν, με επιπλέον το δεδομένο, ότι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει γίνει… σουρωτήρι ενισχύοντας με γιατρούς και το Νοσοκομείο Κομοτηνής!

Κατόπιν τούτων σας ρωτάμε κ Υπουργέ

1. Τι σκοπεύετε να κάνετε με την πλήρη στελέχωση γιατρών του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης;
2. Είναι δυνατόν μονίμως να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσωρινές αποσπάσεις και μπαλώματα;
3. Πότε επιτέλους το κάθε Νοσοκομείο και το κάθε ΠΕΔΥ θα αποκτήσει την πλήρη αυτοτέλεια του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;
4. Γιατί καταστήσατε αχυρανθρώπους τους επικεφαλείς του ΠΕΔΥ κάθε πόλης, καπελώνοντας τους, ακόμη και για μια απλή υπογραφή, με Διοικητές Νοσοκομείων; Γιατί αυτός ο άκρατος συγκεντρωτισμός;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Μαρίνος Ουζουνίδης