26 Φεβρουαρίου 2014

''ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014''...



«Δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης του προγράμματος διαθεσιμότητας και απολύσεων μετά το 2014, Όπως ήδη ξεκαθαρίσαμε δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο»...
δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στον Real Fm, η κ. Χριστοφιλοπούλου συμπλήρωσε σχετικά ότι «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στους ποιοτικούς στόχους που έχουμε θέσει για αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, αν ένας πέλεκυς απόλυσης βρίσκεται διαρκώς πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων». Όπως υποστήριξε «Είμαστε εντός των στόχων σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις μας για την κινητικότητα. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας για να καλυφθεί ο στόχος των 11.500 αποχωρήσεων.
Είναι ξεκάθαρο όμως ότι, με το τέλος αυτού του προγράμματος, η κινητικότητα θα αποσυνδεθεί από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, έτσι ώστε να αποτελέσει εργαλείο για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης αναφέρθηκε στα πειθαρχικά συμβούλια λέγοντας ότι «έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες και κάνουν καλά τη δουλειά τους. Βάζουμε τέλος στις ατιμωρησία. Όμως το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, υπάρχει μικρός αριθμός επίορκων είναι θετικό».

Για τα πρώτα προεδρικά διατάγματα για τους οργανισμούς των υπουργείων η υφυπουργός δήλωσε ότι βρίσκονται ήδη σε τελικό στάδιο και ότι στους επόμενους μήνες θα εγκριθούν από το ΣτΕ. «Επίσης, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των αξιολογήσεων φορέων» πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε η κ. Χριστοφιλοπούλου «προσπαθούμε καθημερινά με «μικρές νίκες» να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, όπως, για παράδειγμα, έγινε με τις νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ. Οι πολίτες θα μπορούν, μέσα σε λίγα λεπτά, να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου, βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα από το ΝΑΤ καθώς και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ. Το επόμενο βήμα είναι η διαλειτουργικότητα των μητρώων, έτσι ώστε οι πολίτες να μη χρειάζεται να πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για να πάρουν τα έγγραφα που τους χρειάζονται».
Αναφορά έγινε και στο εγχείρημα της συνεννόησης μέσα στην Κεντροαριστερά σημείώνοντας ότι «κάθε αρχή και δύσκολη». «Δε νομίζω ότι πρόκειται για «ναυάγιο» αλλά για μια σοβαρή δυσκολία στην προσπάθεια συμπαράταξης και συμπόρευσης».
«Η Κεντροαριστερά ζει έναν ιδιότυπο Μεσαίωνα, με πολλά φέουδα και φεουδάρχες, που δυσκολεύουν τον αγώνα για την πραγματική ενότητα. Όλες οι δυσκολίες όμως ωχριούν μπροστά στο μείζον και σε αυτό που περιμένουν πολλοί συμπολίτες μας. Να υπάρξει μια προοδευτική παράταξη ανάμεσα στο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απαίτηση ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας» υποστήριξε η Κ. Χριστοφιλοπούλου.
«Η προσπάθεια για κοινά βήματα συνεννόησης θα συνεχιστεί μέχρι τις ευρωεκλογές. Το γεγονός ότι συμπορευόμαστε πολιτικά με τους 58 και με άλλες κινήσεις είναι, από μόνο του, σημαντικό. Θα γίνει η Συνδιάσκεψη στις 8 Μαρτίου στην Αθήνα και θα υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αν αυτή η προσπάθεια δεν έχει θετική κατάληξη, έχουμε όλοι χρέος να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, μετά τις ευρωεκλογές» σημείωσε κλείνοντας.
Πηγή : protothema.gr