21 Νοεμβρίου 2013

Παπαθεοφάνους κατά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων



             Την τελευταία τριετία -από δημοκρατική ευαισθησία- και έως την 28η Οκτωβρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις και τελετές μνήμης, στη Σάμο, σχετικές με το τελετουργικό που αφορά την κατάθεση στεφάνων, πράγματι συμμετείχαν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Όμως, διαπιστώθηκε όλη αυτή την περίοδο ότι, μερικοί εκπρόσωποι κομμάτων, μία τελετή φόρου τιμής στις πράξεις και ανδραγαθήματα των πεσόντων,  τη μετέτρεπαν σε διαγωνισμό θεατρικού σόου. Μπροστά στα μνημεία εκτυλίχθησαν σκηνές «απείρου κάλλους» που προβλήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης,  όπως γονυπετήματα και ασπασμοί σε στεφάνια, ενδυματολογικές αμφιέσεις φιλάθλων ποδοσφαίρου και πρακτικών.
             Μεταξύ αυτών δυστυχώς, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., που κατά το κόμμα του, εποπτεύει τη Σάμο. Σήμερα όμως, ο συγκεκριμένος Βουλευτής Επικρατείας και οι τοπικοί πολιτευτές του στη Σάμο, διαρρηγνύουν τα  ιμάτιά τους, γιατί  για άλλη μια φορά πιάστηκαν αδιάβαστοι, στο γεγονός ότι δεν τους επετράπη να καταθέσουν στεφάνι κατά την πρόσφατη τελετή. Δυστυχώς, δεν διαβάζουν τις προσκλήσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις και τελετές.
    Σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών μόνο στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης καλούνται τα κόμματα για κατάθεση στεφάνων.
   Έτσι με αφορμή την πρόσκληση για την τελετή της 17ης Νοεμβρίου 2013 - της Ένωσης της Σάμου - και από τούδε και στο εξής, θα τηρούνται τα διαλαμβανόμενα στην απόφαση με αριθμ. 52749 (ΦΕΚ Β 1488/2006) του Υπ.Εσ., προς αποφυγή διακωμώδησης των επετειακών εκδηλώσεων από πολιτικούς καιροσκόπους και όλων αυτών που διακατέχονται από τη μανία των εντυπώσεων, του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας. Και για την ιστορία των γεγονότων:
Στις 17 Νοέμβρη του 1973, στο κύκνειο άσμα του, ο φασισμός έστελνε τα τανκς να γκρεμίσουν την πόρτα στην αυλή του Πολυτεχνείου.
Στις 17 Νοέμβρη του 1943, στο κύκνειο άσμα του, ο ναζισμός  έστελνε τα αεροπλάνα του να βομβαρδίσουν τη Σάμο.
Ένα κατάπτυστο Βασιλικό Διάταγμα της χούντας των συνταγματαρχών, παραχαράζει τη Σαμιακή Ιστορία της Σάμου, ορίζοντας την πρώτη Κυριακή μετά την 11η Νοεμβρίου, ως μέρα τιμής της Ένωσης του νησιού μας, με την Ελλάδα.
Οι αδιάβαστοι τοπικοί εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ. δεν παρέστησαν στην κατάθεση στεφάνου και ενώ προσκλήθηκαν, στην προηγούμενη ξεχωριστή εορταστική  του έτους 2013, εκδήλωση για τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
Ο επίσης αδιάβαστος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος εξ Αθηνών των ΑΝ.ΕΛ. κ. Τέρενς Κουϊκ, απασχολεί με ερωτήσεις το Κοινοβούλιο,  στην προσπάθειά του να καλύψει τις αβλεψίες των τοπικών πολιτευτών του, σχετικές με την παρουσία τους σε εκδηλώσεις μνήμης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ