25 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη για τη δημιουργία πυλών εισόδου σε Πέτρα και Πλωμάρι

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα  11.00 π.μ ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα: «Δημιουργία πυλών εισόδου σε Πέτρα και Πλωμάρι».
Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του κ. Αθανασίου οι εξής:
Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής
Τελωνείων κ. Κωνσταντίνος Νηχωρίτης.
    Από πλευράς Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενέλαος Κωστάρης.
    Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εκπροσωπώντας τη Γεν. Γραμματέα κ. Χριστιάννα Καλογήρου, ο Γεν. Δ/ντής κ. Ευστράτιος Δουλδούρης και ο ειδικός σύμβουλος κ. Νίκος Κωστόπουλος
    Από πλευράς Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ο Πρόεδρός της και Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γεώργιος Ανωμερίτης.
    Από πλευράς Λιμενικού Ταμείου Λέσβου ο Πρόεδρός του κ. Κώστας Κορδώνης.
    Επίσης μετείχαν και οι βουλευτές Λέσβου κ.κ. Παύλος Βογιατζής και Νίκος Σηφουνάκης. Ο κ. Γιάννης Ζερδελής, λόγω εκτάκτου κωλύματος, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν το ταχύτερο οι προαπαιτούμενες διαδικασίες για την ίδρυση των πυλών εισόδου στα λιμάνια Πέτρας και Πλωμαρίου, με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Α) Αναφορικά με την Πύλη Εισόδου Πέτρας

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κ. Κορδώνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα επιμεληθεί για την υποβολή του σχετικού φακέλου για τη λήψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής.                

Μετά την πραγματοποίηση των υποδομών θα επακολουθήσει η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) περί ιδρύσεως και λειτουργίας της Πύλης Εισόδου.

B) Αναφορικά με την Πύλη Εισόδου Πλωμαρίου.

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την δημιουργία Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων διαδικασιών (συγκέντρωση στοιχείων, δημιουργία φακέλου κ. ά.).
http://www.lesvosnews.net