19 Μαΐου 2012

Επιμένει στην αυτόνομη κάθοδο ο Καρατζαφέρης – βουλευτές του φεύγουν για τη Ν

Από factorx

(Ανανεωμένο). Στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΛΑΟΣ που βρίσκεται υπό εξέλιξη ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι κατέβει αυτόνομα στις επερχόμενες εκλογές. Με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις και 11 περίπου πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πλεύρης να δηλώσουν ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΝΔ για ενότητα.
Η συνεδρίαση της ΚΟ διεξάγεται με την παρουσία …φουσκωτών.
Πληροφορίες που δημοσιεύσαμε προηγουμένως αναφέρουν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης, που είναι ψυχολογικά καταβεβλημένος τις τελευταίες ημέρες λόγω κυρίως από τις αποχωρήσεις στελεχών και πρωτοκλασάτων βουλευτών του προς τη ΝΔ, περίμενε μια καλύτερη πρόταση από τη ΝΔ για να το ξανασκεφτεί. Ποια θα ήταν; Κεντρικός ρόλος για τον ίδιο και ισότιμη συμπεριφορά στους βουλευτές του με εκείνη των βουλευτών της ΝΔ. Την πρόταση της ΝΔ να αξιοποιηθούν ο ίδιος και 2-3 άλλοι βουλευτές του δεν την αποδέχεται, λένε καλά πληροφορημένες πηγές του ΛΑΟΣ. “Σκέφτεται τους υπόλοιπους του κόμματός του, και το εννοεί”, λένε
Από την άλλη πλευρά ωστόσο ως κύριος ανασχετικός παράγοντας των διαπραγματεύσεων προβάλλεται υπερβολική απαίτηση του Καρατζαφέρη να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αριθμός βουλευτών του ΛΑΟΣ ίσος με το 25% της σημερινής δύναμης της ΚΟ της ΝΔ. Δηλαδή 25 και άνω βουλευτές.
Όλα θα κριθούν πάντως στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ που ήδη συζητείται, αυτή την ώρα, το ζήτημα αυτό και το μέλλον του κόμματος.
Όσοι βουλευτές του είναι αποφασισμένοι να φύγουν θα του το ανακοινώσουν σήμερα στην ΚΟ..
Επίσης, ο ίδιος δεν θέλει να πάει στη ΝΔ και να είναι το ίδιο με τον Βορίδη.
Θέλει ρόλο στη ΝΔ. Άλλωστε, όπως ακούγεται να ισχυρίζεται ο ίδιος, η πρόταση Σαμαρά δεν είναι τόσο θερμή, όπως θα περίμενε.