22 Φεβρουαρίου 2012

Υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και έξι επιμελητηριακών φορέων του νησιωτικού χώρου

undefined
Εποχή κοινών δράσεων
Γράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ
Έξι νέα πρωτόκολλα συνεργασίας υπέγραψε χτες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αυτήν τη φορά με επιμελητηριακούς φορείς από ολόκληρο το νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Η νέα αυτή κίνηση του ιδρύματος εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει για σύναψη συνεργασιών, τόσο με άλλα ΑΕΙ της χώρας και της Τουρκίας, όσο και με ΟΤΑ των νησιών όπου εδρεύουν τα τμήματά του, και στόχο έχουν την ανάπτυξη κοινών δράσεων από τις οποίες θα ωφεληθούν όλες οι πλευρές.

Παρόντες στη χτεσινή τελετή υπογραφής των συμφώνων συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου παρουσία μελών ΔΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκπροσώπων των συμβαλλόμενων φορέων, ήταν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Σάμου, καθώς και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.
Χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους ο πρύτανης του ιδρύματος, Πάρις Τσάρτας, εξήγησε για άλλη μια φορά το στόχο της οριζόντιας συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με άλλα ΑΕΙ και με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι δήμοι των νησιών και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας τη σημασία που έχει μια αντίστοιχη συνεργασία και με τα επιμελητήρια του νησιωτικού χώρου.
«Ο στόχος μας πάντα είναι κοινός και αφορά τη συμβολή μας στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την ανάπτυξη, μέσα από συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάρτας, εξηγώντας πως μέσα από τις συγκεκριμένες συνεργασίες θα μπορέσουν οι φοιτητές του ιδρύματος να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να υπάρξει συνέργεια των εμπλεκομένων φορέων σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα, που αφορούν στο περιβάλλον, τις σύγχρονες τεχνολογίες κ.ά..

undefined
Από τη χτεσινή τελετή υπογραφής των πρωτοκόλλων συνεργασίας στην Αίθουσα της Συγκλήτου

Σημαντική για όλους

Παίρνοντας το λόγο, όλοι ανεξαιρέτως οι παρευρισκόμενοι πρόεδροι των επιμελητηριακών φορέων τόνισαν με τη σειρά τους τη σημασία της συνεργασίας που εγκαινιάστηκε με την υπογραφή των πρωτοκόλλων, υπερτονίζοντας τη σημαντική συμβολή, όλα αυτά τα χρόνια, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ανάπτυξη των νησιών, αλλά και την ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση της σημερινής οικονομικής κρίσης.
Ειδικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσος Καλογρίδης, σημείωσε τα εξής: «Στην Ελλάδα, η επιχειρηματικότητα είναι ενοχοποιημένη. Οι φοιτητές μέχρι και το τελευταίο διάστημα είχαν τη νοοτροπία της ένταξής τους στο δημόσιο τομέα. Είναι απαραίτητο να καλλιεργήσουμε στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου την ιδέα της επιχειρηματικότητας και να αναπτυχθούν δράσεις στο Αιγαίο που θα αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.»
empros