σχολεία αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης, οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους. Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων.
Παράλληλα, προγραμματίζεται 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας».
Οι καθηγητές αποφάσισαν να ορίσουν το διάστημα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, ως 5νθήμερη εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων, πορείες κλπ.
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.
Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών σε ορισμένα σχολεία και περιοχές και αποφασίσθηκε η στενή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων για τη συλλογή τροφίμων και την ενίσχυση των οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Χαρακτηριστικά στην απόφαση των εκπαιδευτικών επισημαίνεται ότι μετά το πενθήμερο των δράσεων θα αρχίσει «νέος κύκλος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα πολύμορφο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων την περίοδο που θα συζητιέται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια νέων μέτρων που θα την ακολουθήσουν. Αν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης συναδέλφου, ξεκινάμε αυτόματα απεργιακές μορφές διάρκειας σε πανελλαδική κλίμακα».