22 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ... Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΑΠΕ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ!



Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Αγαπητό
Fimotro,
Επερώτηση στη Βουλή κατέθεσε Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου κατηγορώντας την διοίκηση της ΕΡΤ για "κακοδιαχείριση" και "πρωτοφανείς διαδικασίες στην πρόσληψη δημοσιογράφων " καθώς και για...
"δαπανηρές παραγωγές" εν όψι οικονομικής κρίσης όπου προκάλεσαν και την ΕΣΗΕΑ !
Για το θέμα των "συμβασιούχων" τονίζει ο κύριος Κεδίκογλου ότι η ΕΡΤ δέχθηκε δεκάδες ενστάσεις από συμβασιούχους που ήταν πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και μαζί με τους περσινούς "κομμένους" συμβασιούχους της προηγούμενης διαδικασίας ακυρώνουν την όλη διαδικασία προσλήψεων στην ΕΡΤ !
Ο κύριος Κεδίκογλου τόνισε επίσης ότι έχει καταθέσει και δύο μηνυτήριες αναφορές στον αρμόδιο εισαγγελέα κον Πεπόνη για την ΕΡΤ και κάλεσε τον κύριο Καψή να αναλάβει τις ευθύνες του διότι ή σιωπή του είναι και έμμεση παραδοχή των πεπραγμένων στην ΕΡΤ !
Δίνουμε στην δημοσιότητα την σχετική επερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου :

"ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

Η διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία έχει οδηγήσει την ΕΡΤ σε απόλυτη υποβάθμιση και στα πρόθυρα της διάλυσης, και σήμερα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του Champions League και του δορυφορικού προγράμματος, όχι μόνον παραμένει στη θέση της αλλά συνεχίζει να λαμβάνει επιβλαβείς για το δημόσιο συμφέρον και εξαιρετικά διαβλητές αποφάσεις, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις και σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη. (πρωτοφανής διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων, που οδήγησε σε δεκάδες ενστάσεις και καταδικάστηκε από την ΕΣΗΕΑ, αδιαφανείς αναθέσεις δαπανηρών παραγωγών, διαδικασίες σύναψης συμβάσεων μέσω «διαπραγματεύσεων»).
Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΡΤ σήμερα και κάτω από τη δική σας πλέον εποπτεία και ευθύνη συνεχίζει και επιχειρεί να ολοκληρώσει την υπογραφή συμβάσεων που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την νομιμότητα των οποίων έχω ήδη καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές που διερευνώνται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνη, ζητήματα για τα οποία είσθε πλήρως ενήμεροι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.
Την ίδια ώρα διατηρείται και στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η ίδια διεύθυνση που έχει γίνει αντικείμενο ερωτήσεων (αναπάντητων επί της ουσίας) από όλα τα πολιτικά κόμματα και έχει κατηγορηθεί για περίεργους διαγωνισμούς, παράνομες προσλήψεις, εκβιαστικές πιέσεις σε εργαζομένους.


Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1.Τι σκοπεύει να κάνει με τις- ούτως ή άλλως εκτεθειμένες- διοικήσεις των δημοσίων μέσων ενημέρωσης; Σκοπεύει ή όχι να προβεί άμεσα σε αντικατάστασή τους με υπηρεσιακές προκειμένου να διασφαλιστεί η πολυφωνία εν όψει εκλογών και να αποφευχθεί η συνέχιση των προκλητικών και παράνομων ενεργειών της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ που επιφέρουν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο ταμείο;

2.Αναλαμβάνει ο ίδιος ως αρμόδιος Υπουργός την ευθύνη για την παραμονή τους και τις συνέπειες των αποφάσεων και πράξεών τους