13 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΒΑΘΕΟΣ



       ΣΑΜΟΣ  10-2-2012

Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης Βαθέος αφουγκραζόμενη την κοινωνία στην οποία απευθύνεται όλα αυτά τα χρόνια συνεδρίασε την Παρασκευή 10-2-2012 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να καταγγείλει την νέα μνημονιακή πολιτική και τις επερχόμενες εφαρμοστικές διατάξεις, για τα νέα αδιέξοδα που θα προκύψουν στην οικονομία της χώρας και κατά συνέπεια στις πλάτες του ήδη χειμαζόμενου Ελληνικού λαού.
Οι ελπίδες μας για δίκαιη κατανομή των βαρών και μιας υγιούς διαρθρωτικής-δημοσιονομικής μεταρρύθμισης σε λογικά χρονικά πλαίσια εξανεμίστηκαν.
Οι δομές κομματικής οικογενειοκρατίας και τα μοντέλα των «κηπουρών» που αγνόησαν επιδεικτικά όλο αυτό το διάστημα την βάση του κινήματος ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους ολοκληρώνοντας το θεάρεστο έργο τους.
Η ανοχή εξαντλήθηκε, η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλα βάρη. Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η παταγώδης αποτυχία πάταξης της ακρίβειας και φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με τα αντι-κίνητρα ανάπτυξης και η εξαθλίωση που επέφεραν δεν μπορεί πλέον να αποτελούν άλλοθι για νέες θυσίες προκειμένου δήθεν να γλιτώσουμε τα χειρότερα.
Δεν αποδεχόμαστε την αδιέξοδη σκληρή λογική του νέου μνημονίου.
Δεν αποδεχόμαστε την υποταγή σε εντολοδόχους αλλά ούτε και την επαιτεία από τους εταίρους μας, με ενέχυρο τον πλούτο της χώρας.
Ζητούμε, σταθερό, δίκαιο φορολογικό πλαίσιο, αποτελεσματική διοίκηση, ενίσχυση παραγωγικότητας, εγρήγορση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και ορθόδοξες διαρθρωτικές αλλαγές.  
Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο τους δεν έχουν καταλάβει ότι το διακύβευμα δεν είναι το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός, αλλά το ποιό ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει, με τι αρχές και με ποιο συμβόλαιο με το λαό.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να μελετήσουν καλά αυτή τη φορά πριν αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς.