22 Φεβρουαρίου 2012

Σπύρος Γαληνός :Ερώτηση στη Βουλή για τον κοινωνικό τουρισμό


ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
Βουλευτής Ν. Λέσβου


Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2012
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη

Στην διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της συνεχούς εσωτερικής υποτίμησης, που εξαλείφει την ζήτηση, δημιουργούνται οι συνθήκες για την πλήρη αποδιάρθρωση του δυναμικού παραγωγικού ιστού της χώρας. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας να πράξει ότι είναι δυνατόν για να συντηρηθεί το κρίσιμο παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας μας.
Δεδομένου ότι ο Τουρισμός θεωρείται η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, πρέπει να υπάρξουν τα μέτρα που θα επιτρέψουν στην διατήρηση της τουριστικής υποδομής κατά το κρίσιμο διάστημα ώστε να μπορέσει στην συνέχεια να λειτουργήσει ως παράγοντας ανάπτυξης και μοχλός εξόδου από την κρίση.
Η κατάργηση των εισιτηρίων Εργατικής Εστίας και Κοινωνικού Τουρισμού που προκύπτει εξαιτίας της  κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον τοπικό τουρισμό του νομού Λέσβου.
Τα έσοδα του κοινωνικού τουρισμού αποτελούσαν το κρίσιμο έσοδο που βοηθούσε  στην επιβίωση της τουριστικού τομέα στις δύσκολες στιγμές της γενικευμένης κρίσης. Η κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού θα αποτελέσει θανάσιμο πλήγμα σε έναν οικονομικό τομέα με αξιόλογες δυνατότητες συνεισφοράς στην εθνική οικονομία.

Θέλω να ενώσω την φωνή μου με αυτή των απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο του ν. Λέσβου και να ζητήσω την με κάθε τρόπο συντήρηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιές ενέργειες σκοπεύει να προβεί για να μην διακοπεί το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού στον ακριτικό νομό Λέσβο;


Ο Ερωτών Βουλευτής




Σπύρος Γαληνός