18 Νοεμβρίου 2011

Στη Βουλή οι κτηνοτρόφοι Σάμου



Την επόμενη φορά αν δεν δικαιωθούν θα έρθουν, όπως έκανε η αοιδός Έφη Θώδη, με τα αμνοερίφιά τους στη Βουλή.Φωνή απόγνωσης από τους κτηνοτρόφους της Σάμου που έφτασαν σήμερα στο Κοινοβούλιο για να ακουστεί το πρόβλημά τους.
«Οτιδήποτε υπάρχει το αγροτοκτηνοτροφικό ο Ροντούλης είναι εδώ», είπε καλωσορίζοντάς τους ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Αστέριος Ροντούλης.

«Στη Σάμο δεν υπάρχει σφαγείο και αναγκαζόμαστε να δώσουμε τα αρνιά μας για αλλού και εμείς να τρώμε εισαγόμενα», διευκρίνισε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Γιάννης Βέττας, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια όχι μόνο του Ροντούλη αλλά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.


«Και μέχρι η πολιτεία να μας κάνει σφαγείο να μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε τουλάχιστον ατομικά σφαγεία», επεσήμαναν οι κτηνοτρόφοι.


«Εδώ έχει απαγορευτεί να τρώμε μέχρι και εντόσθια αν το ζώο ξεπεράσει το εξάμηνο και εσείς λέτε για ατομικά σφαγεία; Θα βρούμε πάλι τους Ευρωπαίους μπροστά μας», σχολίασαν οι δημοσιογράφοι.


«Να επικαλεσθούμε την ανάγκη νησιωτικού δικαιώματος εξαιρέσεων. Όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, μπορεί να γίνει για το συγκεκριμένο νησί η εξαίρεση», πετάχτηκε λύνοντας το γρίφο ο Αστέριος Ροντούλης.


Φτάνει μην τ’ ακούσει και «βελάξει» ο …υπουργός!