18 Νοεμβρίου 2011

Στο γραφείο της Άντζελας εγκαταστάθηκε ο Πέτρος Αλιβιζάτος - έτοιμο το επιτελείο του

http://kefaloniapress.gr
alivizato_280.jpg
 ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιο της αρχαιολογίας
 
 
Στον 6ο  όροφο – τον όροφο των Υπουργών- στο κτίριο της Λεωφόρου Αμαλίας εγκαταστάθηκε  ο υφ/γος τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος και ετοιμάζει πυρετωδώς το επιτελείο του.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Αλιβιζάτος έχει ήδη αναλάβει  το χαρτοφυλάκιο της αρχαιολογίας, άρα θα είναι υφ/γος πολιτισμού – τουρισμού,  ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώσει την συνεργασία του με τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο, για την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων του και με άλλους τομείς ευθύνης. 
 Η στελέχωση του γραφείου του σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Το επιτελείο του είναι βασικά Κεφαλλονίτες, ενώ η γραμματεία του θα αποσπαστεί από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
 Διευθύντρια του Υπουργικού Γραφείου ανέλαβε η Δ/ντρια  του Υπουργείου Τουρισμού κα Τέση  Μαρκάτου. (μάλλον δεν μπορεί και ο Πέτρος χωρίς έναν Μαρκάτο στη ζωή του!! ).
 Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Φιορεβάντες, έχει ήδη αναλάβει έργο παρά τω υφυπουργω, καθώς έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας του με τον Πέτρο Αλιβιζάτο όταν ήταν βουλευτής , ξέρει πολύ καλά όλα τα σουσούμια και  τις προτεραιότητές  του και  υπάρχει εξαιρετικό κλίμα επικοινωνίας μεταξύ τους.
 Τις Νομικές του Συμβουλές στον υφ/γό θα δίνει ο Κεφαλλονίτης δικηγόρος κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης
 Το σημαντικό όμως είναι ότι στο  επιτελείο του Υφυπουργού εντάχθηκε ως ειδικός σύμβουλος ο κ. Γιάννης Αγγλος πρ. ΓΓ του ΕΟΤ.  Ο κ. Αγγλος έχει μια μεγάλη ιστορία στον ΕΟΤ και στον τουρισμό γενικότερα και για πολλούς θεωρείται «γκουρού» στον τομέα του. (με τον κύριο Αγγλο έχουμε περάσει πολύ δύσκολες ώρες στα τουριστικιά «χαρακώματα» της δεκαετίας του ’90)..
 Το καθημερινό πρόγραμμα του Υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου ξεκινάει πολύ νωρίς,. Γύρω στις 8- 8.15 το πρωί είναι στο  γραφείο του και τελειώνει αργά το βράδυ.
Αρνήθηκε αστυνομική προστασία και στην Αθήνα και στην Κεφαλονιά , ενώ δεν έχει παραλάβει ακόμα το Υπουργικό αυτοκίνητο.
 Αύριο θα κάνει το ντεμπούτο του ως υφυπουργός , αλαμπρατσέτο με τον άλλον υφ/γο τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, εγκαινιάζοντας την Philoxenia Θεσσαλονίκης .
Στην  Κεφαλονιά θα φθάσει αεροπορικώς το Σάββατο το μεσημέρι ! (Αμαλία ετοίμασε τα τραταρίσματα).