9 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...! Να από που βγαίνει το "ψεύτης" για τον Βουλευτή...!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...! Να από βγαίνει το "ψεύτης" για τον Βουλευτή...!
Τελικά όλοι ήταν ενημερωμένοι για τα προβλήματα της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου
Το περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής στο Νοσοκομείο της Σάμου ήταν το κερασάκι στη τούρτα.
Οι δημοσιογράφοι της Σάμου τι λένε για την αναφορά αυτή;
Θα την ελέγξουν;
Εδώ και μια εβδομάδα καλέσαμε  τους αρμοδίους του Νοσοκομείου Σάμου να μας πουν εάν έχουν λάβει γνώση εγγράφως για τα προβλήματα της γυναικολογικής του Νοσοκομείου Σάμου.
Κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε απάντηση
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βουλευτής του Νομού όταν στην ραδιοφωνική σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο "Ράδιο Ιωνία" 105,2 και στην εκπομπή του Γιώργου Γαρυφάλλου, ο Βουλευτής Σάμου κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε δήλωσε ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν του έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου, διέψευσε ότι έχει γίνει ποτέ αυτό και μάλιστα χαρακτήρισε ψεύτες όσους διαδίδουν κάτι τέτοιο, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά ως "κουτσομπολιό"!!!
ΒΑΡΔΙΚΟΣ:
"Η μόνη μου ενασχόληση που μου ζητήθηκε ήταν όταν υπήρχε θέμα διορισμού και άλλου γιατρού του κ. Κατσούλη, στη Γυναικολογική κλινική να φροντίσω έτσι ώστε η θέση αυτή να συμπεριληφθεί μέσα στις 681 πρώτες θέσεις που θα διοριστούν οι γιατροί τώρα. Το έκανα και το συμπεριέλαβα. Αυτή είναι η μόνη μου ενασχόληση, αυτό μου ζητήσανε, αυτό έκανα. Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό"
Επειδή ούτε ψεύτες είμαστε αλλά ούτε κουτσομπόληδες σήμερα κάνουμε μια ανάρτηση από δεκάδες άλλα έγγραφα που έχουμε που αποδεικνύει ότι μάλλον δεν μας τα λέει καλά ο αγαπητός Βουλευτής.
Εμείς απαντάμε με την ανάρτηση  εγγράφων  στον Βουλευτή  είναι ενημερωμένος εδώ και πολλούς μήνες, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου  μετά το γνωστό περιστατικό της περασμένης Παρασκευής με τη γνωστή υπόθεση της γέννας με τους φακούς...!
Και  επειδή η Διοικήτρια  γυρίζει αριστερά αλλά και δεξιά απειλώντας θεούς και δαίμονες ότι δηλαδή  θα μας  κάνει και ντα, της ζητάμε να μας πει στο πολεμικό σκάφος που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο Αγαθονήσι, η ίδια με ποια ιδιότητα επιβιβάστηκε στο σκάφος;
Κυρία Διοικήτρια αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
Μήπως για αυτούς τους λόγους ασκήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά του Γιατρού;
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 19 ΜΗΝΕΣ...!!!
ΑΝΑΦΟΡΑ
Αναφορά του Ιατρού
Νικολάου Ασημίνα
Επιμελητή A’
της Μαιευτικής Γυν/κής Κλινικής
Μαιευτήρα Γυν/γου
Εξειδικευμένου στους Υπερήχους.
Σάμος 7-12-2009
Προς:            1. Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας
2. Διοικητή και Δ/Σ του Νοσοκομείου Σάμου
3. Επιτροπή λοιμώξεων Νοσοκομείου Σάμου
4. Το Επιστημονικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Σάμου
Κοιν/ση:         1. Υπουργό Υγείας
2. Βουλευτή Σάμου
3. Νομάρχη Σάμου
Θέμα: Ανάκληση μεταφοράς του υπερηχογράφου και συναφών ειδικών εξετάσεων στο ισόγειο.
Σχετική:         1. 5092/11-9-2006 και 5976/1-11-2006
2. 1937/2-4-2009
3. 7360/1-12-2009(συν.10ο)
1o Σας γνωρίζω ότι στις 3-12-2009 σε εκτέλεση της προφορικής εντολής του Διοικητού μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στα Ε.Ι. της Μ.Γ. κλινικής από την διακοπή της λειτουργίας τους, ο υπερηχοτομογράφος και ο καρδιοτοκογράφος επανηλθαν στις προηγούμενες θέσεις τους μέχρις οτου να βρεθεί κατάλληλος και λειτουργικός χώρος για την στέγαση τους, εφόσον αυτός που σας προτείνω στην από 2-4-09 αναφορά μου (συν.1ο) δεν κάνει.
Λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας, εξαιτίας της νέας γρίπης, κλείστηκαν οι πόρτες της κλινικής και η κάθε εξεταζόμενη πλέον, εισέρχεται μια κάθε φορά και όταν εξέλθει, τότε εισέρχεται η επόμενη για U/S ή NST χωρίς να έρχεται σε καμία απολύτως επαφή (ούτε καν οπτική) με νεογνά και λεχωιδες.
Αυτό που παραμένει όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι οι συνοδοί και το ανοιγοκλεισιμο της πόρτας, από το προσωπικό που αδυνατεί κυριολεκτικά να ελέγξει την κατάσταση, αφήνοντας πάντα, ανοιχτή την πόρτα (6196/2-10-2009 συν2ο).
2o Όσον αφορά την επίμαχη δραστηριότητα της κλινικής όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα του νοσοκομείου έχω να σας πληροφορήσω τα παρακάτω:
Στο χρονικό διάστημα από 1-1-2009 μέχρι και 3-12-2009 (δηλαδή σε διάστημα 11 μηνών)
Α. επάνω στην κλινική έγιναν από εμένα
1.586 U/S Χ 8,75 Ε= 5127,5 Ε
2.557 NST X 13.8 E= 7686,6 E
3.238 επισκέψεις Χ 3 Ε= 714 Ε
Β. κάτω στα Ε.Ι. έγιναν, σε σύνολο 1601 επισκέψεων, από εμένα
1.Επισκεψεις 983 Χ3 Ε=2949 Ε
2.Κολποσκοπησεις Loop, Laser 25 Χ 40,64 E=1016 E
Δηλαδή συνολικά μπήκαν στα ταμεία του νοσοκομείου μας 17.493 Ε
Να σας σημειώσω ότι στους παραπάνω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται τα U/S και NST των νοσηλευόμενων και τα περιστατικά που εξεταστήκαν εκτός ωραρίου διότι δεν καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ραντεβού.
Γ. Σε σύνολο 197 γεννήσεων τους 168 τοκετούς του έκαμα εγώ Χ 300 Ε (κατά μέσο όρο καισαρική και φυσιολογικός τοκετός) = 50400 Ε ακόμα μπήκαν στα ταμεία του νοσοκομείου.
Δεν αναφέρω καθόλου τις χειρουργικές επεμβάσεις, μαιευτικές και γυναικολογικές, όπως επίσης και ειδικές διαδικασίες, όπως είναι η διακοπή κυησης λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών, που απαιτεί συνεχή φυσική παρουσία του γιατρού δυο και καμιά φορά τρία 24ωρα.
3o Όπως σας έχω αναφέρει στην από 2-4-2009 (πριν επτά μήνες συν.1ο) αναφορά μου, για την ασφάλεια των ασθενών, σας προτείνω και χώρο στέγασης και των δυο μηχανημάτων στο παλιό γραφείο του Δ/ντου με το κλειστό χολ αναμονής, που παραμένει κενό και αχρησιμοποίητο εδώ και 14 μήνες από τότε που πήρε σύνταξη. Είναι ακρως επικίνδυνο, για την έκβαση της εγκυμοσύνης, περιστατικά εσωτερικά, να μεταφέρονται και να «τραβολογιούνται» με φορεία, όταν έχουν αποκόλληση και αιμορραγία, προκειμένου να μεταφερθούν στο ισόγειο, ενώ θα μπορούσαν να τους γίνει U/S στο κρεβάτι τους. Επίσης, ούτε μπορεί ο υπερηχοτομογράφος να ανεβοκατεβαίνει λες και είναι ραδιόφωνο. Για πείτε μου στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος πόσα  U/S επί κλίνης έχουν γίνει;;;!!!.
Σας καλώ λοιπόν ακόμα μια φορά να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας ΟΛΑ όσα σας προανέφερα, για το καλό και την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών διότι δεν θα κουραστώ να σας το επαναλαμβάνω ότι ΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝ/ΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Πρέπει επιτελούς να κατανοήσετε ότι με την υπάρχουσα στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό η κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά «αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του» κατά την λαϊκή έκφραση, εκτός και έχετε σκοπό να υλοποιήσετε τα λεγόμενα ορισμένων «κακών κύκλων μάντεων εντός και εκτός νοσοκομείου» που προέβλεπαν διάλυση της κλινικής μετά την συνταξιοδότηση του τέως δ/ντου, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα προστασίας κατά της νέας γρίπης που ηρθε σαν «τον από μηχανής θεό» για να σας δώσει την λύση, τηρώντας και τα προσχήματα. Όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, σας τις έχω επισημάνει έγκαιρα, στην από 11-9-2006 αναφορά μου (συν.3ο και 4ο). Επιπλέον, σχετικά το ΜΟΝΟ που έχω να σας πω είναι, ότι αυτή την στιγμή, υπολειπόμαστε σε σχέση με τις άλλες προηγούμενες χρονιές και την τότε παρουσία του τέως δ/ντου, ΜΟΝΟ 11 τοκετών μέχρι τέλους του χρόνου ΑΛΛΑ και των εκτρώσεων στο μείον 40%!!!. Όταν κλείσει ο χρόνος σε λίγο, θα έχω τα τελικά πλήρη στοιχεία να σας τα δώσω όπως επίσης και τα στοιχεία των λοιμώξεων νεογνών και λεχωιδων, σε σχέση με την τελευταία 5ετια την χρήση αντιβιοτικών-κόστος, και τον χρόνο νοσηλείας.
4o Όσον αφορά τα έντυπα που επικαλείστε και που σας αναφέρω στην από  2-4-2009 αναφορά μου ο δ/ντης της κλινικής  δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα αποσύρει με μόνο αιτιολογικό ότι αναφέρει το όνομα μου. Αυτό, είτε αρέσει είτε όχι, έτσι πρέπει να γίνει, διότι εκπαιδευμένος και υπεύθυνος του οικογενειακού προγραμματισμού είμαι εγώ, εδώ και 10 χρόνια.
Επίσης εγώ έχω συντάξει το έντυπο παρακολούθησης κυησης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οικογενειακού προγραμματισμού και, αν διαφωνεί, οφείλει να κάνει τις παρατηρήσεις του πάνω στο σχετικό έντυπο προσθέτοντας ή αφεροντας φράσεις κειμένου ή και ακόμα, αν επιθυμεί να προσθέσει, ότι δ/ντης της κλινικής είναι εκείνος, εκδίδοντας νέα έντυπα και όχι να μπει κρυφά σαν τον «φαντομά» μέσα στο γραφείο του υπερηχοτομογραφου και να αφαιρέσει τα έντυπα. Επιπλέον το έντυπο αυτό έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί εδώ και 4 χρόνια από το φθινόπωρο του 2005. Τώρα τον πείραξε το όνομα ή μήπως είναι άλλη η πραγματική αιτία!!! Τα άλλα δυο έντυπα που αφορούν τον εργαστηριακό έλεγχο εγκυμοσύνης και ιατρείου κολποσκοπήσεων του οποίου πάλι εκπαιδευμένος και υπεύθυνος είμαι εγώ, συντάχτηκαν πριν από 6 χρόνια, σε αντικατάσταση προυπαρχοντων σφραγίδων από 15ετιας, για περισσότερη ευκολία. Όλα τα έντυπα, σας τα έχω επισυνάψει, από τις     2-4-09 (συν.1ο) και απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει. Τώρα ενοχλήθηκε ή μήπως πιστεύει, ότι αναλαμβάνοντας δ/ντης της κλινικής νομίζει, ότι ηρθε η ώρα, εκμεταλλευόμενος τους θεσμούς, να υλοποιήσει αυτά που έκανε κρυφά ως επιμελητής και που σας έχω καταγγείλει στην από 8-6-2006 αναφορά μου (συν.9ο). Να σας υπενθυμίσω την άδικη προσπάθεια σπίλωσης μου μέσω του ιατρικού συλλόγου Σάμου στην οποία ανεπιτυχώς καταγγέλθηκα, ότι η παραχωρηθησα συνέντευξη στον τοπικό τύπο, αποτελούσε παράβαση του νόμου περί διαφημίσεως και για την οποία, ποτέ δεν έλαβα την συγνώμη των υπογραφόντων, αφού αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτσι, διότι είχαν προηγηθεί 3 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε τοπικούς σταθμούς, και μια στην ΕΡΑ Αιγαίου, με έγκριση της διοίκησης, και ακολούθησε και δελτίο τύπου!! (συν. 5ο,6ο,7ο,8ο).
Αποφασίστε επιτέλους ποια γραμμή θέλετε να ακολουθήσει η κλινική αλλά να ξέρετε ότι κρίνεστε και από τον κόσμο που σας βλέπει, κρίνει και τιμωρεί, «λαϊκά», με τον τρόπο του, ιδίως σε δύσκολους καιρούς όπως τώρα.
Τελικά όλοι ήταν ενημερωμένοι για τα προβλήματα της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου
Το περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής στο Νοσοκομείο της Σάμου ήταν το κερασάκι στη τούρτα.
Οι δημοσιογράφοι της Σάμου τι λένε για την αναφορά αυτή;
Θα την ελέγξουν;
Εδώ και μια εβδομάδα καλέσαμε  τους αρμοδίους του Νοσοκομείου Σάμου να μας
πουν εάν έχουν λάβει γνώση εγγράφως για τα προβλήματα της γυναικολογικής του Νοσοκομείου Σάμου.
Κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε απάντηση
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βουλευτής του Νομού όταν σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο "Ράδιο Ιωνία" 105,2 και στην εκπομπή του Γιώργου Γαρυφάλλου, ο Βουλευτής Σάμου κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε, δήλωσε ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν του έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου, διέψευσε ότι έχει γίνει ποτέ αυτό και μάλιστα χαρακτήρισε ψεύτες όσους διαδίδουν κάτι τέτοιο, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά ως "κουτσομπολιό"!!!
ΒΑΡΔΙΚΟΣ:
"Η μόνη μου ενασχόληση που μου ζητήθηκε ήταν όταν υπήρχε θέμα διορισμού και άλλου γιατρού του κ. Κατσούλη, στη Γυναικολογική κλινική να φροντίσω έτσι ώστε η θέση αυτή να συμπεριληφθεί μέσα στις 681 πρώτες θέσεις που θα διοριστούν οι γιατροί τώρα. Το έκανα και το συμπεριέλαβα. Αυτή είναι η μόνη μου ενασχόληση, αυτό μου ζητήσανε, αυτό έκανα. Τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιό"
Επειδή ούτε ψεύτες είμαστε αλλά ούτε κουτσομπόληδες σήμερα κάνουμε μια ανάρτηση από δεκάδες άλλα έγγραφα που έχουμε που αποδεικνύει ότι μάλλον δεν μας τα λέει καλά ο αγαπητός Βουλευτής.
Εμείς απαντάμε με την ανάρτηση  εγγράφων  στον Βουλευτή πως είναι ενημερωμένος εδώ και πολλούς μήνες, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου μετά το γνωστό περιστατικό της περασμένης Παρασκευής με τη γνωστή υπόθεση της γέννας με τους φακούς...!
Και  επειδή η Διοικήτρια γυρίζει αριστερά αλλά και δεξιά απειλώντας θεούς και δαίμονες ότι δηλαδή  θα μας  κάνει και ντα, της ζητάμε να μας πει στο πολεμικό σκάφος που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο Αγαθονήσι, η ίδια με ποια ιδιότητα επιβιβάστηκε στο σκάφος στις 6-1-2009;
papoulias-agathonisi--6.1.2
Κυρία Διοικήτρια αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και ασχοληθείτε με τα προβλήματα τουΝοσοκομείου.
Μήπως για αυτούς τους λόγους ασκήθηκε προκαταρκτική εξέταση κατά του Γιατρού;
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 19 ΜΗΝΕΣ...!!!
ΑΝΑΦΟΡΑ
Αναφορά του Ιατρού
Νικολάου Ασημίνα
Επιμελητή A’
της Μαιευτικής Γυν/κής Κλινικής
Μαιευτήρα Γυν/γου
Εξειδικευμένου στους Υπερήχους.
Σάμος 7-12-2009
Προς:            1. Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας
2. Διοικητή και Δ/Σ του Νοσοκομείου Σάμου
3. Επιτροπή λοιμώξεων Νοσοκομείου Σάμου
4. Το Επιστημονικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Σάμου
Κοιν/ση:         1. Υπουργό Υγείας
2. Βουλευτή Σάμου
3. Νομάρχη Σάμου
Θέμα: Ανάκληση μεταφοράς του υπερηχογράφου και συναφών ειδικών εξετάσεων στο ισόγειο.
Σχετική:         1. 5092/11-9-2006 και 5976/1-11-2006
2. 1937/2-4-2009
3. 7360/1-12-2009(συν.10ο)
1o Σας γνωρίζω ότι στις 3-12-2009 σε εκτέλεση της προφορικής εντολής του Διοικητού μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στα Ε.Ι. της Μ.Γ. κλινικής από την διακοπή της λειτουργίας τους, ο υπερηχοτομογράφος και ο καρδιοτοκογράφος επανηλθαν στις προηγούμενες θέσεις τους μέχρις οτου να βρεθεί κατάλληλος και λειτουργικός χώρος για την στέγαση τους, εφόσον αυτός που σας προτείνω στην από 2-4-09 αναφορά μου (συν.1ο) δεν κάνει.
Λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας, εξαιτίας της νέας γρίπης, κλείστηκαν οι πόρτες της κλινικής και η κάθε εξεταζόμενη πλέον, εισέρχεται μια κάθε φορά και όταν εξέλθει, τότε εισέρχεται η επόμενη για U/S ή NST χωρίς να έρχεται σε καμία απολύτως επαφή (ούτε καν οπτική) με νεογνά και λεχωιδες.
Αυτό που παραμένει όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι οι συνοδοί και το ανοιγοκλεισιμο της πόρτας, από το προσωπικό που αδυνατεί κυριολεκτικά να ελέγξει την κατάσταση, αφήνοντας πάντα, ανοιχτή την πόρτα (6196/2-10-2009 συν2ο).
2o Όσον αφορά την επίμαχη δραστηριότητα της κλινικής όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα του νοσοκομείου έχω να σας πληροφορήσω τα παρακάτω:
Στο χρονικό διάστημα από 1-1-2009 μέχρι και 3-12-2009 (δηλαδή σε διάστημα 11 μηνών)
Α. επάνω στην κλινική έγιναν από εμένα
1.586 U/S Χ 8,75 Ε= 5127,5 Ε
2.557 NST X 13.8 E= 7686,6 E
3.238 επισκέψεις Χ 3 Ε= 714 Ε
Β. κάτω στα Ε.Ι. έγιναν, σε σύνολο 1601 επισκέψεων, από εμένα
1.Επισκεψεις 983 Χ3 Ε=2949 Ε
2.Κολποσκοπησεις Loop, Laser 25 Χ 40,64 E=1016 E
Δηλαδή συνολικά μπήκαν στα ταμεία του νοσοκομείου μας 17.493 Ε
Να σας σημειώσω ότι στους παραπάνω αριθμούς δεν περιλαμβάνονται τα U/S και NST των νοσηλευόμενων και τα περιστατικά που εξεταστήκαν εκτός ωραρίου διότι δεν καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ραντεβού.
Γ. Σε σύνολο 197 γεννήσεων τους 168 τοκετούς του έκαμα εγώ Χ 300 Ε (κατά μέσο όρο καισαρική και φυσιολογικός τοκετός) = 50400 Ε ακόμα μπήκαν στα ταμεία του νοσοκομείου.
Δεν αναφέρω καθόλου τις χειρουργικές επεμβάσεις, μαιευτικές και γυναικολογικές, όπως επίσης και ειδικές διαδικασίες, όπως είναι η διακοπή κυησης λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών, που απαιτεί συνεχή φυσική παρουσία του γιατρού δυο και καμιά φορά τρία 24ωρα.
3o Όπως σας έχω αναφέρει στην από 2-4-2009 (πριν επτά μήνες συν.1ο) αναφορά μου, για την ασφάλεια των ασθενών, σας προτείνω και χώρο στέγασης και των δυο μηχανημάτων στο παλιό γραφείο του Δ/ντου με το κλειστό χολ αναμονής, που παραμένει κενό και αχρησιμοποίητο εδώ και 14 μήνες από τότε που πήρε σύνταξη. Είναι ακρως επικίνδυνο, για την έκβαση της εγκυμοσύνης, περιστατικά εσωτερικά, να μεταφέρονται και να «τραβολογιούνται» με φορεία, όταν έχουν αποκόλληση και αιμορραγία, προκειμένου να μεταφερθούν στο ισόγειο, ενώ θα μπορούσαν να τους γίνει U/S στο κρεβάτι τους. Επίσης, ούτε μπορεί ο υπερηχοτομογράφος να ανεβοκατεβαίνει λες και είναι ραδιόφωνο. Για πείτε μου στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος πόσα  U/S επί κλίνης έχουν γίνει;;;!!!.
Σας καλώ λοιπόν ακόμα μια φορά να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας ΟΛΑ όσα σας προανέφερα, για το καλό και την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών διότι δεν θα κουραστώ να σας το επαναλαμβάνω ότι ΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΝ/ΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Πρέπει επιτελούς να κατανοήσετε ότι με την υπάρχουσα στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό η κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά «αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του» κατά την λαϊκή έκφραση, εκτός και έχετε σκοπό να υλοποιήσετε τα λεγόμενα ορισμένων «κακών κύκλων μάντεων εντός και εκτός νοσοκομείου» που προέβλεπαν διάλυση της κλινικής μετά την συνταξιοδότηση του τέως δ/ντου, εκμεταλλευόμενοι τα μέτρα προστασίας κατά της νέας γρίπης που ηρθε σαν «τον από μηχανής θεό» για να σας δώσει την λύση, τηρώντας και τα προσχήματα. Όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, σας τις έχω επισημάνει έγκαιρα, στην από 11-9-2006 αναφορά μου (συν.3ο και 4ο). Επιπλέον, σχετικά το ΜΟΝΟ που έχω να σας πω είναι, ότι αυτή την στιγμή, υπολειπόμαστε σε σχέση με τις άλλες προηγούμενες χρονιές και την τότε παρουσία του τέως δ/ντου, ΜΟΝΟ 11 τοκετών μέχρι τέλους του χρόνου ΑΛΛΑ και των εκτρώσεων στο μείον 40%!!!. Όταν κλείσει ο χρόνος σε λίγο, θα έχω τα τελικά πλήρη στοιχεία να σας τα δώσω όπως επίσης και τα στοιχεία των λοιμώξεων νεογνών και λεχωιδων, σε σχέση με την τελευταία 5ετια την χρήση αντιβιοτικών-κόστος, και τον χρόνο νοσηλείας.
4o Όσον αφορά τα έντυπα που επικαλείστε και που σας αναφέρω στην από  2-4-2009 αναφορά μου ο δ/ντης της κλινικής  δεν έχει κανένα δικαίωμα να τα αποσύρει με μόνο αιτιολογικό ότι αναφέρει το όνομα μου. Αυτό, είτε αρέσει είτε όχι, έτσι πρέπει να γίνει, διότι εκπαιδευμένος και υπεύθυνος του οικογενειακού προγραμματισμού είμαι εγώ, εδώ και 10 χρόνια.
Επίσης εγώ έχω συντάξει το έντυπο παρακολούθησης κυησης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οικογενειακού προγραμματισμού και, αν διαφωνεί, οφείλει να κάνει τις παρατηρήσεις του πάνω στο σχετικό έντυπο προσθέτοντας ή αφεροντας φράσεις κειμένου ή και ακόμα, αν επιθυμεί να προσθέσει, ότι δ/ντης της κλινικής είναι εκείνος, εκδίδοντας νέα έντυπα και όχι να μπει κρυφά σαν τον «φαντομά» μέσα στο γραφείο του υπερηχοτομογραφου και να αφαιρέσει τα έντυπα. Επιπλέον το έντυπο αυτό έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί εδώ και 4 χρόνια από το φθινόπωρο του 2005. Τώρα τον πείραξε το όνομα ή μήπως είναι άλλη η πραγματική αιτία!!! Τα άλλα δυο έντυπα που αφορούν τον εργαστηριακό έλεγχο εγκυμοσύνης και ιατρείου κολποσκοπήσεων του οποίου πάλι εκπαιδευμένος και υπεύθυνος είμαι εγώ, συντάχτηκαν πριν από 6 χρόνια, σε αντικατάσταση προυπαρχοντων σφραγίδων από 15ετιας, για περισσότερη ευκολία. Όλα τα έντυπα, σας τα έχω επισυνάψει, από τις     2-4-09 (συν.1ο) και απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει. Τώρα ενοχλήθηκε ή μήπως πιστεύει, ότι αναλαμβάνοντας δ/ντης της κλινικής νομίζει, ότι ηρθε η ώρα, εκμεταλλευόμενος τους θεσμούς, να υλοποιήσει αυτά που έκανε κρυφά ως επιμελητής και που σας έχω καταγγείλει στην από 8-6-2006 αναφορά μου (συν.9ο). Να σας υπενθυμίσω την άδικη προσπάθεια σπίλωσης μου μέσω του ιατρικού συλλόγου Σάμου στην οποία ανεπιτυχώς καταγγέλθηκα, ότι η παραχωρηθησα συνέντευξη στον τοπικό τύπο, αποτελούσε παράβαση του νόμου περί διαφημίσεως και για την οποία, ποτέ δεν έλαβα την συγνώμη των υπογραφόντων, αφού αποδείχτηκε ότι δεν ήταν έτσι, διότι είχαν προηγηθεί 3 ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε τοπικούς σταθμούς, και μια στην ΕΡΑ Αιγαίου, με έγκριση της διοίκησης, και ακολούθησε και δελτίο τύπου!! (συν. 5ο,6ο,7ο,8ο).
Αποφασίστε επιτέλους ποια γραμμή θέλετε να ακολουθήσει η κλινική αλλά να ξέρετε ότι κρίνεστε και από τον κόσμο που σας βλέπει, κρίνει και τιμωρεί, «λαϊκά», με τον τρόπο του, ιδίως σε δύσκολους καιρούς όπως τώρα.