30 Απριλίου 2011

Οι Χιώτες ζητούν από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να τεθούν υπό την αιγίδα της τα πανηγύρια και τα γλέντια με τους Τούρκους

  Στη Βουλή πάλι το θέμα της Αλυσίδας Ειρήνης και Φιλίας με τους Τούρκους.Ερώτηση από τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κωστή Αιβαλϊώτη.

ΝΤΡΟΠΗ!!!

Κατεβάζουμε τα βρακιά στους Τούρκους !!!!!!

 

Προσπαθούν οι αρμόδιοι της Χίου να εμπλέξουν στην Αλυσίδα Ειρήνης και φιλίας με τους Τούρκους όλους του Περιφερειακούς Συμβούλους του Βορείου Αιγαίου ζητώντας από αυτούς η διοργάνωση να τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους εκλεγμένους το μοναδικό θέμα που τους απασχολεί δεν είναι η λύση των προβλημάτων των νησιών αλλά τα νταλαβέρια με τους Τούρκους ξεχνώντας σκοπίμως ότι η Τουρκία έχει γκριζάρει σχεδόν το μισό Αιγαίο.

Αλήθεια κ.Αντιπεριφερειάρχη της Χίου όταν λέτε ότι <<και στις δυο ακτές υπάρχουν ορατά ίχνη κοινού παρελθόντος χριστιανών και μουσουλμάνων ,Ελλήνων και Τούρκων>>μήπως εννοείται την σφαγή των συμπολιτών σας από τους Τούρκους που τα οστά τους βρίσκονται στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά;

η Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου

 

 

 

 

 

 

 

 

http://2.bp.blogspot.com/_Q61FzpxGdSU/TBAM-YmqlmI/AAAAAAAACUo/gjG9ZPNmi08/s1600/aivaliotis-thumb-large.jpg

Στη Βουλή η πριν ένα χρόνο ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αιβαλίωτης είχε καταθέσει ερώτηση σχετική με  το θέμα της αλυσίδας ειρήνης και φιλίας μεταξύ των Σαμίων και των Τούρκων.

Κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο τότε Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή του τότε Νομάρχη Σάμου Μ.Κάρλα που ζητούσε οικονομική ενίσχυση με  250.000 ευρώ για να πραγματοποιήσει την διοργάνωση.Να σημειωθεί ότι η επιστολή του Κάρλα είχε ζητηθεί από την αντιπολίτευση και είχε αρνηθεί να την παραδώσει.

Η διοργάνωση  αυτή ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε αν και ορισμένοι πήγαν να μπλέξουν και το Πατριάρχη στο παιχνίδι.

--------------------------------------------------------------------------------

Πριν λίγες ημέρες με δελτίο τύπου του δήμου Χίου το οποίο και έχουμε αναρτήσει παρακάτω διαπιστώσαμε ότι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται μετά και από σχετικό αίτημα της Μ.Κ.Ο ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ γνωστή για την εμπλοκή της με την τότε Νομαρχίας Σάμου ,αφού όπως αποδείχτηκε είχε λάβει και από το υστέρημα του ελληνικού λαού 9.000 ευρώ από τον κιμπάρη πρώην Νομάρχη Σάμου Μ.Κάρλα.

έγγραφο της πρ.Νομαρχίας Σάμου 

 

---------------------------------------------------------------------------------

"ΛΥΣΣΙΣΤΡΑΤΗ" ΚΑΙ "ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ


,




" Το Σαββάτο 26 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας από τη Χίο, στο Δήμο Τσεσμέ. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο προετοιμασίας-υλοποίησης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, για διοργάνωση εκδηλώσεων αφιερωμένες στην «Αλυσίδα Ειρήνης», που κατατέθηκε με εισήγηση του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη.
«Η Αλυσίδα Ειρήνης», είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση, που στοχεύει να αποτελέσει γέφυρα κατανόησης, συνεργασίας και προσέγγισης των λαών, που κατοικούν στις ακτές του Αιγαίου. Σκάφη, που θα ξεκινούν από τη Χίο και το Τσεσμέ, θα συναντηθούν στη μέση της θαλάσσιας απόστασης, που χωρίζει τους δύο τόπους, δίνοντας την ευκαιρία στην πολιτική και κοινωνική ηγεσία των δύο χωρών, να στείλει μήνυμα ειρήνης και να δεσμευτούν για κοινές δράσεις στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη στις περιοχές για το μέλλον των κατοίκων τους.
Τον Δήμαρχο Τσεσμέ, κ.Faik Tutuncuoglu, επισκέφθηκαν αντιπροσωπεία που αποτελούσαν: η κ. Λίτσα Λύκου Αντιπεριφερειάρχη Β.Αιγαίου για θέματα Τουρισμού, η κ. ΄Ελλη- Τασούλα Σεμοϊλογλου, Πρόεδρος της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ – Σύσφιξη Ελληνοτουρκικών Σχέσεων , ο κ. Μιχάλης Βαρλάς από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου κ. Ρένα Δαμίγου.
Κατά τις επαφές τους στο Δήμο Τσεσμέ παραβρέθηκε και ο ΄Επαρχος Τσεσμέ κ. Cafer Sanli.
Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν τη διοργάνωση της «Αλυσίδας Ειρήνης», μεταξύ Δήμου Χίου και Δήμου Τσεσμέ στις αρχές Ιουλίου 2011.
Επίσης κατά την επίσκεψη τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών επισκευής της ιστορικής Εκκλησίας του Αγ. Χαραλάμπους στο Τσεσμέ.
Το έργο εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τσεσμέ, οι οποίες και αισιοδοξούν ότι θα το παραδώσουν ολοκληρωμένο τέλος του 2012".



Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δ.Χίου 

----------------------------------------------------------------------
Η πρώτη συνάντηση των διοργανωτών της Αλυσίδας Ειρήνης μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου Χίου και του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Λυσιστράτη» που έγινε στις 30 Μαρτίου στο Δήμο Χίου, άνοιξε το δρόμο για την πραγματοποίηση αυτού του τολμηρού εγχειρήματος.
Οι τοπικοί φορείς κατά τη συνάντηση , έθεσαν θέματα πρακτικά για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Τσεσμέ, συμμετείχαν εκπρόσωποι της μαρίνας του Τσεσμέ , του Δήμου και άλλων φορέων. Εξετάστηκαν τα ζητήματα που απασχολούσαν τους Χιώτες ιδιοκτήτες σκαφών και δόθηκαν από την τουρκική πλευρά διαβεβαιώσεις ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα τεθεί θέμα προκειμένου να δοθεί κάθε δυνατή υποστήριξη στα ζητήματα φιλοξενίας σκαφών και πληρωμάτων που θα συμμετέχουν. 
---------------------------------------------------------------
Οι Χιώτες μετά τις επαφές που είχαν με τους Τούρκους και αφού δημοτικό συμβούλιο αλλά και το πρ.Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου  κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και αποφάσισαν να το εντάξουν το όλο επιχείρημα υπό της αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ,όπου με επιστολή που έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ.Γανιάρης  προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου του ζητάει να συζητηθεί το θέμα αυτό στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.