22 Μαρτίου 2011

Στη διαγραφή των τεσσάρων μελών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στον «Αρμονία» ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις διαγραφές
Μαρ 22, 2011

Στη διαγραφή των τεσσάρων μελών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στον «Αρμονία» ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ. «Η στηρίζουμε το Καταστατικό ή το περιφρονούμε», είπε ο κος Βασιλειάς. «Η θέση και η στάση μας ήταν το μόνο μέσο διαμαρτυρίας», είπε ο κ. Καρυώτογλου, ενός εκ’ των 4 διαγραφέντων.


«Μας ζητήθηκε, με εγκύκλιο, από την οργανωτική επιτροπή τα ονόματα των στελεχών μας, που συμμετείχαν σε άλλους συνδυασμούς. Αυτοί οι 4 σύντροφοι δεν είναι απλά μέλη, αλλά είναι σε συντονιστικές επιτροπές. Δε διαγράφηκαν απλά μέλη, αλλά όταν είσαι στέλεχος, τι είδους παράδειγμα δίνεις στα απλά μέλη, που δήθεν καθοδηγείς; Ή σεβόμαστε το Καταστατικό ή το περιφρονούμε. Το Καταστατικό μας λέει πως τα μέλη και στελέχη όταν το κόμμα δίνει μια μάχη, πρέπει να είναι όλοι μαζί με το Κίνημα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει το ζήτημα συλλογικής διάταξης της Οργάνωσης, προκειμένου να έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Θα πρέπει όταν το Κίνημα δίνει μια μάχη, όλα τα μέλη να είναι συντεταγμένα», είπε μεταξύ άλλων ο κος Βασιλειάς.


Τη διαγραφή του σχολίασε στον «Αρμονία», ο κος Παύλος Καρυώτογλου, ενός εκ των 4 διαγραφέντων.

«Δεν έχω σταματήσει να έχω τις ιδέες και αντιλήψεις, που υπήρχαν όταν μπήκα στο ΠΑΣΟΚ πριν πολλά χρόνια. Αν κάποιος έχει αλλάξει λογική για το τι είναι σοσιαλισμός, τι είναι καλό για την Ελλάδα, είναι το ίδιο το κόμμα. Υπήρχε και ένα θέμα απατεωνιάς, υφαρπαγής ψήφου, που έγινε όπως έγινε. Κανείς δεν ήξερε για Μνημόνια, για επαφές με το ΔΝΤ και ούτε κληθήκαμε να στηρίξουμε αυτές τις πολιτικές αποφάσεις και την οικονομική πολιτική , κάτι που κάναμε, στις βουλευτικές εκλογές. Αυτά προέκυψαν μετά. Ήταν το μόνο μέσο διαμαρτυρίας, η θέση και η στάση που πήραμε. Όταν φύγεις από ένα πολιτικό χώρο είναι λυπηρό, αλλά σαν πολιτική επιλογή είναι ξεκάθαρη και δεν την παίρνω πίσω», είπε ο κος Καρυώτογλου.
πηγή Ράδιο Αρμονία