22 Μαρτίου 2011

ΣΕΕΝ: «καταργήστε τις υπέρ τρίτων κρατήσεις»

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας: «Το θέμα των υπέρ τρίτων κρατήσεων που επιβαρύνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέχρι και 40%, έχει καταντήσει, όπως σας έχουμε γνωρίσει και στο παρελθόν, το σοβαρότερο εμπόδιο για την τόνωση της κίνησης προς τα νησιά μας, σε μία περίοδο κατά την οποία οι προοπτικές δεν είναι καθόλου θετικές. Παρόλα αυτά, δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει καμία ρύθμιση για τη μείωση ή την κατάργησή τους, γεγονός που θα μπορούσε να τονώσει την τουριστική κίνηση προς όφελος των νησιών, αλλά και των ακτοπλοϊκών εταιρειών που σήμερα αντιμετωπίζουν, όπως καλώς γνωρίζετε, σοβαρότατα προβλήματα. Αντίθετα με τα όσα συμβαίνουν στην ακτοπλοΐα, παρατηρούμε ότι στις αερομεταφορές λαμβάνονται μέτρα και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην πολύ σωστή απόφαση του Υπουργού Μεταφορών για την απαλλαγή πληρωμής τελών στους αερολιμένες.

Η λήψη τέτοιων μέτρων για τις αερομεταφορές, τις θέτει σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των ακτοπλοϊκών μεταφορών, πάνω στις οποίες όμως βασίζεται ουσιαστικά η ανάπτυξη των νησιών.

Παρακαλούμε, κύριε Υπουργέ, για τις ανάλογες ενέργειές σας, όσον αφορά τα λιμενικά τέλη που επιβαρύνουν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Επίσης παρακαλούμε, για μία ακόμη φορά, για τις σχετικές παρεμβάσεις σας προκειμένου για τη μείωση του ΦΠΑ, όπως ακριβώς συνέβη με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς επίσης για την κατάργηση των λοιπών μη ανταποδοτικών κρατήσεων και κυρίως εκείνων

που αφορούν το ΚΑΕΟ και τον Επίναυλο, που επιβαρύνουν τους διακινούμενους με τα ακτοπλοϊκά πλοία μας επιβάτες.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος

Μάρκος Φόρος Μιχάλης Σακέλλης