22 Μαρτίου 2011

ΕΛΜΕΚΙ : Για τον οργανισμό Περίθαλψης Δημοσίων Υπαλλήλων

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19475&Itemid=38
opad_logo.jpg

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: elme_ki@yahoo.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ «ΣΑΡΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα η τραγική κατάσταση στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Η προπληρωμή των ιατρικών εξετάσεων και των φαρμάκων, εξαιτίας της μη καταβολής των οφειλομένων από την κυβέρνηση, αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο της ληστείας που επιβάλλεται από κυβέρνηση - ΕΕ – τρόικα. Τα πραγματικά συμφέροντα γιατρών, φαρμακοποιών, ασφαλισμένων, αντικατοπτρίζονται μόνο στο αίτημα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία «διαβούλευση» για διαχείριση της κρίσης.

Μέχρι το 1992 η παροχή της ιατρικής περίθαλψης και των φαρμάκων από το κράτος προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ήταν εντελώς δωρεάν. Στην συνέχεια με μια σειρά Νόμους και ρυθμίσεις επέβαλλαν ολοένα και μεγαλύτερες κρατήσεις (2,55% επί του μισθού, πληρωμή του 25% της τιμής των φαρμάκων κ.ο.κ.). Σήμερα κάνουν το βήμα για το τελειωτικό χτύπημα στον όποιο δωρεάν χαρακτήρα είχε απομείνει στην περίθαλψή μας. Με εργαλείο τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), στον οποίο πλέον θα αποδίδεται η παρακράτηση του 2,55%, θα ενισχυθεί περισσότερο η εμπορευματοποίηση της υγείας, θα φορτωθεί το κόστος της περίθαλψης και των φαρμάκων πάνω μας, θα μεγαλώσει το τμήμα των εξετάσεων, θεραπειών, φαρμάκων κ.λ.π. που θα πληρώνουμε κατευθείαν απ’ την τσέπη μας. Ήδη καταργήθηκαν 280 ιατρικές εξετάσεις που μέχρι τώρα ήταν δωρεάν.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτη την εξατομίκευση της περίθαλψης, τη διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας υγείας για το λαό, στο βωμό των κερδών των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων υγείας. Κάθε πρόταση για μεταφορά πόρων από το ΤΕΑΔΥ στο ΤΠΔΥ, κάθε συναίνεση σε δάνειο από τις τράπεζες, όπως εκείνες που κάνει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, υποθηκεύει το μέλλον των Ταμείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

Να αποσυρθούν άμεσα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντελώς δωρεάν για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Αργοστόλι 21/3/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βασιλάτος Παύλος