15 Μαρτίου 2011

100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των λαθρομεταναστών απεργών πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

100.000 ευρώ το κόστος νοσηλείας των λαθρομεταναστών απεργών πείνας

150.000.000 το ετήσιο κόστος περίθαλψης των παράνομων μεταναστών

Απάντηση του Υπουργού Υγείας σε σημερινή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη

Εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ στοίχησε η περίθαλψη των λαθρομεταναστών απεργών πείνας, ένα κόστος που, ωστόσο, μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα... 150.000.000 ευρώ που καταβάλλει ετησίως η ελληνική Πολιτεία για την περίθαλψη παράνομων μεταναστών!! Αυτά είναι τα νούμερα που έδωσε επίσημα ο υπουργός Υγείας, κ. Α. Λοβέρδος, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στηλίτευσε έντονα το ρόλο που διαδραμάτισαν στην υπόθεση οι λεγόμενοι «αλληλέγγυοι», οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις παρεμπόδισαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων να παράσχει στους απεργούς πείνας περίθαλψη και τροφή.

«Από πού κι ως πού παρέμβαιναν αυτοί οι άνθρωποι ως εάν να ήσαν συγγενείς;» αναρωτήθηκε εύλογα ο βουλευτής. Ακόμη περισσότερο, «είναι δυνατόν η κυβέρνηση να υποχωρεί στο όποιο αίτημα, όσο παράλογο κι αν είναι, του όποιου αποφασίζει να προβεί σε μια απεργία πείνας; Θα πράξετε άραγε το ίδιο και για το ζευγάρι των Ελλήνων που ξεκίνησε απεργία πείνας, ζητώντας δουλειά», ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Με βάση την απάντηση που έδωσε -ως προς το περιεχόμενο και το ύφος της-, ο υπουργός Υγείας φάνηκε μάλλον να διαφοροποιείται από τις αποφάσεις των συναρμόδιων για την εν λόγω υπόθεση υπουργών, ενώ κατέληξε δηλώνοντας ότι «ψάχνω να βρω που να στείλω το λογαριασμό!»